Stavanger

Her skal det bli «RomjulSpetakkel»

Fredag kveld braker det løs på De Røde Sjøhus når Midnight Ramblers og Ingenting skal lage «RomjulSpetakkel».

I flere år har Stavangerensemblet og Midnight Ramblers hatt «Romjulsbaluba» 3. juledag på Sjøhusene.

Torstein Oliversen, i Midnight Ramblers, forklarer at Stavangerensemblet i år har tatt seg en pause.

- Den var Ensemblet som inviterte oss til sjøhusene, derfor ville vi nå invitere med oss et band hit, og da falt valget på Ingenting. Selv om vi representerer to forskjellige konsepter rent musikalsk så tror jeg det kan være en fin kjemi, også med tanke på publikum i og med at Ingenting også kan trekke et litt yngre publikum til sjøhusene, sier Oliversen.

Kjell Undheim i Ingenting påpeker at også Ingenting har hatt en tradisjon med å spille julekonserter.

- Vi har hatt våre førjulskonserter på Folken så nå blir det en liten avveksling med romjulskonsert, sier Undheim.

Mens Midnight Ramblers er et tributeband for Rolling Stones, så er Ingenting et band som lager sine egne saker.

Liker Stones

Kjell Undheim sier at han har begynt å like Stones.

- Tidligere var jeg sånn Beatles-liker, selv om jeg alltid har ment at Keith Richards var den tøffeste av dem alle. Men med årene begynte jeg å like Stones. Det har vel med at jeg har blitt litt mer moden og voksen, sier Undheim.

- Var det etter at du hørte Midnight Ramblers at du begynte å like Stones?

- Si ja!, kommer det raskt fra Oliversen, som ifølge Undheims resonnement kan bekrefte at han ble veldig tidlig voksen.

Undheim sier at Ingenting har hatt en lengre pause, så lang at de må ha en liten øvelse før de går på scenen fredag.

- Stene (Osmundsen) har vært engasjert på Rogaland Teater med Teaterkonsert Beethoven, der har han holdt på så lenge at det kan være greit med en liten gjennomkjøring før vi gjør konsert, sier Undheim.

- Hvordan går det med salget til konserten?

- Det jeg har hørt er at salget går veldig bra, så her blir det nok stinn brakke og skikkelig romjulspetakkel, sier Oliversen.

Midnight Ramblers I hele 24 år har Midnight Ramblers eksistert, og har fremdeles kun Stones-låter på spillelisten. Mens Rolling Stones har holdt det gående i femti år følger «Ramblers» opp med sine hyllestkonserter. Bandet har gjort konserter over hele Norge, i Sverige og Danmark. De har også gjort en supportjobb for Bill Wyman, som roste bandet etter deres opptreden. Wyman er heller ingen hvem som helst. Han er tidligere bassist i Rolling Stones, og spilte med Stones fra oppstarten i 1962 helt fram til han trakk seg i 1993.

Midnight Ramblers består av: Jan Gulliksen, Torstein Oliversen, Kjetil Vagle, Bjørn Hope, Kristian Moen, Svein Åke Bjerga, Arne Kolstad, Glenn Brun Henriksen og Vibeke Abrahamsen.

Ingenting Ingenting er fra Sandnes og ble dannet på slutten av 80-tallet. på Austrått.

De debuterte med selvtitulert plate i 1991, og er kjent for sin rølpete, klassisk rock 'n' roll-stil som de synger på norsk. De har blitt et folkekjært band som har turnert over hele landet og solgt ­til sammen rundt 120.000 plater.

Låtene «Aldri på TV», «Hiv positiv», «Motorsag» og ikke minst «Liden» er noen av deres mest kjente låter. Ingenting har hatt flere plasseringer på VG-listen.

Ingenting består av Kjell Undheim, Stene Osmundsen, Tor Jan Møller, Ove Morten «Mobby» Grødeland (for tiden på jobb i Korea) og Bård Schanche.

Mer fra Dagsavisen