Stavanger

Fabricom vant Statoil-kontrakt

Statoil har tildelt Fabricom AS en toårig opsjonskontrakt for vedlikehold og modifikasjon på Sleipner-feltet. Den estimerte totale verdien av kontrakten er beregnet til 700 millioner kroner.

Opsjonen som nå er utøvd gjelder fra august 2014, melder Fabricom AS i en pressemelding.

Opsjonen er en del av en rammekontrakt inngått i 2010, og omfatter vedlikehold og modifikasjonsarbeid på Statoil-opererte installasjoner på Sleipner-feltet. Kontrakten gjaldt i utgangspunktet for fire år, med opsjoner for totalt fire år.

Utvidelse av kontrakten gjelder fra august 2014 til august 2016. Kontrakten omfatter engineering, innkjøp, konstruksjon, installasjon (EPCI), modifikasjonsarbeid og studier.

- Vi er veldig fornøyd med denne utvidelsen, og ser det som en anerkjennelse av Fabricoms gjennomføringsevne innen vedlikehold og modifikasjonsarbeid, og en stor ære til vårt team som utfører arbeid for Statoil, sier Fabricoms administrerende direktør Stanley Maas.

Sleipner-feltet ligger om lag 250 kilometer vest for Stavanger, og er et gass - og kondensatfelt som består av Sleipner Øst og Vest. Feltet er bygget ut med plattformen Sleipner A på Øst-feltet, og Sleipner B på Vest-feltet.

Mer fra Dagsavisen