Stavanger

- Høyre med velferdsløgn

SVs Eirik Faret Sakariassen er ikke nådig i kritikken av sine blå motstandere på høyresiden. - Vi gjennomskuer løgnene deres, sier han.

Kampstemningen var til å ta og føle på under dagens folkefrokost i Folkets Hus, da appellholder Eirik Faret Sakariassen benyttet arbeidernes internasjonale kampdag til å slipe knivene og avlevere et realt svingslag mot høyresiden i norsk politikk.

- Høyre driver med velferdsløgn! Partiet framstår som om de vil forsvare velferdsstaten arbeiderbevegelsen har bygget opp gjennom mange tiår, men det gjennomskuer vi som usannheter, sier han.

Bystyrerepresentanten mener Høyre forkler sin egen politikk med villedende retorikk.

- Vi skal ha en ærlig debatt, men det er ikke tilfellet for øyeblikket. Høyre later som om de stiller seg bak arbeiderbevegelsen de alltid har kjempet i mot. Samtidig framstiller de det som om det ikke vil være en vesensforskjell på en regjering styrt av Erna Solberg og den rødgrønne regjeringen. Jeg tror imidlertid, om Høyre får makten, at Norge vil forandres fundamentalt, tordner han videre.

Ser til Sverige

For å finne krutt til kanonaden sin, må Faret Sakariassen krysse landegrensen i øst, hvor Høyres søsterparti Moderaerna styrer showet.

- Det er noe alvorlig galt i Sverige. Blant svenske ungdommer på min alder har 1 av 4 verken jobb eller utdanning, og arbeidsledigheten kryper oppover. Tilstanden er så dårlig at man begynner å snakke om en tapt generasjon uten muligheter, sier SV-politikeren.

- Men det er da ikke Erna Solberg som styrer i Sverige?

- Nei, og de har heller ikke ansvaret for det som skjer der borte. Men de kopierer retorikken og virkemidlene fra Sverige, hvor de har senket skattene og økt privatiseringen. Det mener de er en god politikk, mens vi derimot har brukt store offentlige penger på å bygge landet og sørge for å holde folk i arbeid. I Sverige ser vi konsekvensene hva konsekvensene av Høyres politikk vil være, sier han.

Nyeste fra Dagsavisen.no: