Stavanger

Elever raserover IT-trøbbel

Elevrådet ved St. Svithun har sett seg lei av nettverksproblemer og mener det går ut over undervisningen. Flere andre skoler har også opplevd ustabile linjer siden nyttår.

- Det viktigste verktøyet vi har å bruke fungerer ikke lenger. Det er fullstendig krise, sier elevrådet på St. Svithun videregående skole til RA.

Elevrådsformann Ine Garborg Hebnes har nå innkalt til et møte på torsdag med flere videregående skoler som har opplevd det samme, deriblant Sola, Randaberg og Kongsgård videregående skole, i tillegg til flere representanter fra opplæringsutvalget i Rogaland.

Hun opplyser til RA at flere av sørfylkets videregående skoler har hatt problemer med internettet på skolene i lang tid.

- Jeg har fått tilbakemeldinger om at mange av skolene opplever det samme. Det har vært ustabilt og nesten ikke-fungerende siden starten på det nye året, sier hun.

Da RA var på skolen tirsdag formiddag, var nettverket nede. Det hadde også vært i ustand på mandag.

Hebnes og resten av elevrådet sier at den manglende nettilgangen går ut over skolen, lærere og elever.

- Vi har hatt tilfeller hvor kortsystemet ikke har fungert i kantinen og et tilfelle hvor nettet gikk ned under en prøve, noe som førte til at elever som satt igjen fikk to dager ekstra på seg. I tillegg hadde vi en nettbasert prøve for noen uker siden hvor nettet sluttet å fungere og de som satt igjen ikke fikk vurdering på prøven de tok. Det går utover oss som elever og lærere som alltid må ha en b-plan i tilfelle noe uforutsett med nettet skulle skje, noe som er hverdagskost for tiden, sier Hebnes.

Rektor ved skolen, Øystein Hennig synes ikke situasjonen er levelig og ønsker en rask avklaring.

- Vi kan ikke leve under slike forhold. Det er frustrerende for meg som rektor, men også frustrerende for lærerne som ønsker å bruke digitale verktøy i sin undervisning. Vi ønsker å bruke digitale verktøy, det er målsettningen vår, sier rektoren.

Tarjei Berge, rektor ved Randaberg videregående skole, deler sin rektorkollegas bekymringer.

- Problemet er veldig utfordrende, og det blir en stor utfordring å drive skole på moderne måte når forholdet er slikt, sier han.

Les mer om saken i morgendagens papirutgave av RA!

Mer fra Dagsavisen