Stavanger

Flere snørekorder

Både Sviland og Ims i Sandnes og Hognestad i Time kommune har satt nye rekorder for snødybde.

På Sviland er det målt en snødybde på hele 70 centimeter. Det er ny rekord, for alle årets måneder, siden målingene startet i 1925.

Den forrige rekorden ble satt i 2010 og var på 68 centimeter.

Også på Ims i Sandnes har det falt rekordmye snø. Her er det målt en snødybde på 50 centimeter. Målingene på Ims startet i 1980, og det er altså rekorden fra målingene startet.

På Hognestad i Time er det målt en snødybde på 40 centimeter. Det er det meste som er målt her siden målingene startet i 1957.

Vakthavende meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet, Kjersti Opstad Strand, påpeker at de ikke har full oversikt over snødybdene i området.

- Dette er tall fra de målestasjonene som vi har. Det er rett og slett kommet mye snø i Sør-Rogaland de siste dagene. Det er sikkert flere rekorder ute og går, som vi ikke har oversikt over, påpeker hun.

Topp tre nedbør

Også på Sola har det kommet mye snø. Her ligger det 40 centimeter på bakken.

Opstad Strand forklarer at Sola, sammen med Liavatn og Våland er de tre målestasjonene i landet som har registrert mest nedbør det forrige døgnet.

På Sola er det målt 17,9 millimeter nedbør de siste 24 timene.

Tommelfingerregelen er at du kan gange nedbørsmengden med ti, for å få snømengden. Dermed har det trolig falt omkring 18 centimeter med snø på Sola det siste døgnet.

På Våland er det tilsvarende tallet 18,5 centimeter snø og på Liavatn i Egersund 27,7 centimeter snø.

Mer fra Dagsavisen