Stavanger

Streik hos politiet

Det kan bli vanskelig å komme gjennom på telefon til politiet, etter at 47 sivilt ansatte ved Rogaland politidistrikt er tatt ut i streik.

Nødtelefonen rammes ikke.

Etter at meglingen i stat og kommune brøt sammen er 47 sivilt ansatte ved Rogaland politidistrikt tatt ut i streik, melder Rogaland politidistrikt i en pressemelding.

- I forhold til tjenestetilbudet vil publikum merke at sentralbordet er tatt ut i streik, sier fungerende administrasjonssjef Alice Smith.

Hun ber om forståelse for at det kan ta noe lengre tid å nå gjennom på telefon, og ber derfor om at publikum vurderer om telefonisk henvendelse er nødvendig, eller om den kan utsettes.

- Nødtelefonen 112 blir betjent som vanlig, sier Smith.

Publikum vil også merke at Servicesenteret for utenlandske arbeidstakere (SUA) som ligger i Skattens Hus er stengt så lenge det er streik, samt at det er redusert bemanning på utlendingsseksjonen ved Politihuset i Stavanger.

- Det betyr lang kø og en begrenset mulighet til å få alle tjenestene utført, sier Smith i meldingen.

Også Namsfogden i Stavanger har flere ansatte som er tatt ut i streik.

- De øvrige ansatte i streik er sivilt ansatte ved Politihuset i Stavanger, og da ved ulike enheter, sier Smith og legger til at ingen er tatt ut i streik i de geografiske enhetene i Dalane, på Jæren, i Sandnes og i Ryfylke.

Mer fra Dagsavisen