Stavanger

Krangler om studenthus

SVs Eirik Faret Sakariassen mener SV stemte for studenthus i Norges Bank-bygningen. Atle Simonsen (Frp) kaller ham en løgner.

Bilde 1 av 3

I et leserbrev i onsdagens Rogalands Avis skriver Faret Sakariassen at SV stemte for studenthus i Norges Bank-bygningen i formannskapet. Dette får Simonsen til å reagere kraftig.

- Jeg lurte på om jeg husket feil og sjekket derfor møteprotokollen. Der står det helt klart at SV stemte for en kulturbank, hvor studentene får en mindre del. Det Faret Sakariassen hevder nå er derfor løgn, sier han.

- Flisespikkeri

I formannskapet 3. juni i fjor stemte SV for flertallsvedtaket hvor det blant annet sto: «Norges Bank-bygget etableres som en kulturbank - eller et kulturhus 2 - med rom for kulturrettede næringer kombinert med turistinformasjon og informasjon/profilering for UiS og studentorganisasjoner som for eksempel StOr og for kulturinformasjon knyttet til Domkirken.»

Faret Sakariassen mener dette betyr studenthus.

- Simonsen driver med flisespikkeri. Selv om det også skal være andre aktører i bygningen, vil studentene være en viktig del av det, og derfor kan det kalles et studenthus, sier Faret Sakariassen.

I formannskapet fremmet Frp et alternativt forslag som ble nedstemt. Der sto det blant annet: «Norges Bank-bygget etableres som en Kunnskapsbank i tråd med ønsker og ideer gjengitt i brev fra StOr og UiS datert henholdsvis 6. april og 6. mai.»

Delvis enig med begge

- Det kan virke som om SV stemte mot Frp bare for å stemme mot Frp. Nå sier Faret Sakariassen at de vil ha studenthus, noe de stemte mot under votering, mener Simonsen.

SV-politikeren er derimot klar på at SV har vært for studenthus hele tiden.

- Det skal være et hus for studentene, men også andre skal kunne benytte seg av det. Vi er på studentenes side, sier han.

Daniel Haug Nystad, leder i Studentorganisasjonen (StOr), er delvis enig med begge.

- Det blir et studenthus, men flertallet, som SV er en del av, ønsker å legge mer vekt på kulturen mens Frp ønsker et sted bare for studentene, sier Nystad.

Han mener studentene har kommet bra ut av det.

- Vi har aldri signalisert at vi ønsker et nytt studentsamfunn i Norges Bank-bygningen. Det ville være å gape over for mye - i denne omgang, sier han.

- UiS-studenter har tatt til orde for studenthus i de tidligere lokalene til Nilsen & Wold. Hvordan stiller du deg til det?

- Jeg synes det er et godt tegn når det kommer initiativ fra studentene. StOr ser positivt på å få studenthus der, sier Nystad.

- Vil dere ha et sted for studenter både i Norges Bank-bygningen og i de lokalene?

- Ja, vi trenger flere steder med ulike funksjoner, sier StOr-lederen.

Nyeste fra Dagsavisen.no: