Stavanger

- Vi er bare halvveis

Sola Cykleklubb har bygget seg en Rolls-Royce av et terrengsyklingsanlegg. Leder Tor Helge Skretting er likevel bare halvveis i prosessen.

Bilde 1 av 3

I forkant av det årlige terrengsykkelrittet Sola Open denne helgen kunne Sola Cykleklubb stolt innvie sitt nye klubbhus. Leder Tor Helge Skretting er svært fornøyd med anlegget klubben har skaffet seg.

- Ytterst mot løypen har vi et kontor. Der satte vi inn vindu, slik at dette rommet kan fungere som speakerbu under ritt og arrangementer. I rommet innenfor har vi en liten kjøkkenkrok, der satt vi også inn et vindu, og nå er det blitt pølsebod, forklarer Skretting til Rogalands Avis.

Flere sykkelløyper

Han peker ut flere praktiske løsninger som klubbledelsen har klekket ut i forbindelse med byggingen av det nye huset - og er full av planer for framtiden.

- Vi er bare halvveis ennå. Vi skal blant annet lage en platting med halvtak over foran klubbhuset. Til vanlig kan turgåere bruke dette til rasteplass, og på rittdager kan tilskuere oppholde seg der, sier Skretting.

Også på den sportslige fronten har han mange planer for anlegget i Hålandsmarka. Allerede er Norges første minivelodrom på plass. Og like utenfor vinduet i den nye speakerbuen er start og mål for Sola Open.

- Nå skal vi lage til flere løyper i området her. Skogen i området rundt har så mange muligheter. Vi skal lage flere løyper der ulike farger viser de ulike ferdighetsnivåene, sier Skretting.

100 deltakere

Til tross for at de tre stjernesyklistene Lene Byberg, Gunn-Rita Dahle Flesjå og Roy Hegreberg måtte melde forfall til Sola Open, var Skretting godt fornøyd med oppmøtet.

- Totalt har vi hatt omkring 100 terrengsyklister i aksjon, derav cirka 60 barn. Det er litt utgjort at tilfeldighetene ville det slik, men Lene Byberg måtte reise til USA med laget, og de to andre ble syke. Slikt kan man ikke gjøre noe med, sier klubblederen.

Håpet er at de kommer på start i samme løype i mai.

- Sykkelforbundet spurte oss om vi kunne arrangere norgescuprunde i mai, og det har vi sagt ja til. Det blir første gang vi arrangerer det, sier Skretting.

Mer fra Dagsavisen