Stavanger

Boligdrømmen brast

En hytte i Lyngdal diskvalifiserte Paul Arne Henriksen fra selvbyggerdrømmen på Søra Bråde. Det fikk han første vite etter at trekningen var gjort.

Bilde 1 av 2

- Jeg skjønner ikke at Stavanger kommune mener at jeg ikke skal være med på dette prosjektet på grunn av en hytte i Lyngdal. Jeg bor på Friheim og jobber på Revheim, så jeg kan uansett ikke bo på hytta. Den har heller ikke innlagt verken strøm eller vann, sier Henriksen til Rogalands Avis.

Utenfor trekning

Fra Søra Bråde hadde han hatt ti minutter å gå til jobben som bussmekaniker på Revheim.

Han var en av 575 søkere som ventet spent på om han skulle bli trukket ut og få en av de 96 selvbyggertomtene som Stavanger kommune har lagt ut i denne omgang. Først en uke etter trekningen fikk Henriksen brev fra kommunen med beskjed om at han ikke hadde vært med i trekningen.

- Jeg føler at jeg har blitt holdt for narr. Jeg gikk spent og ventet på svar om jeg skulle få tomt, men så viser det seg at jeg ikke en gang fikk være med på lotteriet, sier Henriksen oppgitt.

For tiden bor han hos foreldrene sine. Søra Bråde var sjansen til å etablere seg i Stavanger.

- Planen var at kjæresten min og jeg skulle bo sammen. I resten av Stavanger må du betale minst 2,3 millioner kroner for et eget sted å bo. Da får du 50 kvadratmeter som du må betale på resten av livet, sier Henriksen.

Han har klaget på avgjørelsen.

Skal vurderes

Saksbehandler Rasmus Flesjå i bymiljø og utbygging i Stavanger kommune sier at de har mottatt rundt 20 klager fra dem som ikke fikk være med på loddtrekningen.

- Vi har brukt eiendomsregisteret når vi fjernet søknadene. Der kommer også andeler og fritidseiendommer med, sier han.

Inngangsdøren til boligdrømmen er likevel ikke helt slått igjen for de som har fått avslag.

- Klagene skal behandles av arbeidsutvalget. De som tas til følge skal få en sjanse til. Av de 96 tomtene holdt vi igjen 6 stykker til slike tilfeller som dette. De skal trekkes, sammen med en reserveliste. Til neste prosjekt må vi nok justere litt på opplysningene i søknaden, kommenterer Flesjå

Mer fra Dagsavisen