Stavanger

Snart ferdig med gravingen

Det går mot slutten for gravingen på Storhaug i denne omgang. Når Admiral Cruys gate er ferdig, blir det en pause fram til slutten av året. Da står Ny...

Bilde 1 av 7

Det går mot slutten for gravingen på Storhaug i denne omgang. Når Admiral Cruys gate er ferdig, blir det en pause fram til slutten av året. Da står Nymansveien for tur.

Ifølge Peder Byberg, oppsynsmann i plan- og anleggsavdelingen i Stavanger kommune, startet de opp i Avaldsnesgata i mai i fjor.

Forut for dette hadde de vært i Lysefjordgata, Islandsgata og Obrestadgata og skiftet ut ledningsnettet i dette området.

Mye fjell

Etter at gravingen i Avaldsnesgata var avsluttet fortsatte gravingen i Admiral Cruys gate hvor to lag har jobbet fra begge sider.

Admiral Cruys gate er en av de få gatene på Storhaug hvor det er mye fjell, særlig på det midterste partiet.

- Det har vært mye fjell og fjellet har vært hardt. Dermed har det gått nokså tregt i det siste, sier Byberg.

Likevel mener han bestemt at de skal være ferdig med utskiftning av ledningsnettet i gaten, samt fått lagt ny asfalt og opparbeidet uteområdet i april/mai.

Miljøgate

Admiral Cruys gate blir miljøgate hvor det skal plantes trær.

Det vil også bli anlagt parkeringsplasser mellom trærne.

- I krysset Figgjogata og Admiral Cruys gate blir det også en liten lekeplass som vi skal lage i stand før vi er ferdige med arbeidet, sier Byberg.

Det har vært en kald vinter for de to gravelagene som i vinter har skiftet ut ledningsnettet i Admiral Cruys gate.

Da Rogalands Avis var innom hadde gravelaget bestående av Byberg, Dag Aske, Ivar Helleberg og Einar Lindanger en kort frokostpause i en varm arbeidsbrakke.

- Det har vært kaldt, men det har ikke medført noe problemer i forhold til gravingen.

Meislet telen

Ifølge gravelaget har telen gått 80 til 85 centimeter ned i jorden.

- Den forsvinner nok ikke før vi får plussgrader og mye regn, sier Helleberg.

En solid meisel har gjort det lett å komme gjennom det frosne underlaget.

- Men frosten har gjort at det ikke har vært mulig å opparbeide veien og kanter. Vi ville ha kommet lenger med dette arbeidet dersom været var annerledes, sier Byberg.

Også i Kvitsøygata

Stavanger kommune har også jobbet med vann og avløpsarbeid i Kvitsøygata, fra Lerviksparken og opp til Haugesundsgata og opparbeide veikroppen fra Lervigsveien og fram til Haugesundsgata.

Bakgrunnen for prosjektet er å tilrettelegge for ny utbygging i området ved å separere avløpet og forsterke vannforsyningssystemet.

Arbeidet startet opp i november i fjor og er beregnet å være ferdig i april.

Nymansveien

Jarle Furre, leder for planseksjonen i plan- og anleggsavdelingen i Stavanger kommune, sier at det blir en pause i gravingen fram til slutten av året.

- Vi har nå fått gjennomført en rekke store prosjekter. De som kommer i framtiden får ikke det samme omfanget.

Neste prosjekt ut er at det skal skiftes ledningsnett i Nymansveien fra Egersundsgata opp til Østre Ring på Varden.

- Dette starter opp på slutten av året, muligens i begynnelsen av 2011. Her vil det også bli opparbeidet en miljøgate, sier Furre.

Det vil også bli flere prosjekter i tilknytning til Urban Sjøfront, men ingen av disse starter opp i år.

- Men der er sannsynlig at det kommer flere prosjekter i 2011. Storhaug er den bydelen som har byens eldste ledningsnett og dermed må dette etter hvert skiftes ut, sier Furre.

Mer fra Dagsavisen