Stavanger

NHL-interesse

Det er nå konkret NHL-interesse for keepertalentet Lars Volden (17). Om en overgang blir realitet, får ikke Oilers én krone - på tross av at han er under kontrakt.

Bilde 1 av 3

Daglig leder Pål Higson i Oilers innrømmer at interessen for klubbens talentfulle andrekeeper har blitt mer konkret etter U20-VM - hvor Volden ble kåret til beste spiller.

- Jeg har hørt fra folk i forbundet at det er konkrete klubber som speider ham nå. Det er ganske sannsynlig at han blir NHL-draftet etter denne sesongen, sier Higson til Rogalands Avis.

Etter det Rogalands Avis kjenner til er Montreal Canadiens og Ottawa Senators de to klubbene som er mest interessert i å knytte til seg talentet.

Svarteper

Dersom det skulle bli en overgang til sommeren, er det Oilers som vil sitte igjen med svarteper.

Volden har kontrakt også for 2010/2011-sesongen. Likevel kan NHL-klubbene plukke ham vederlagsfritt.

- Slik er systemet i hockeyen. Og det er ikke rettferdig. Det er egentlig overraskende at ingen har prøvd dette rettslig. Samtidig vil selvsagt hensynet til spillerens ønsker veie tyngst for oss om en NHL-overgang skulle bli aktuell for noen av våre spillere, sier Higson.

Det internasjonale hockeyforbundet (IHF) forhandler med NHL om en avtale om kompensasjon, men det har pågått i flere år uten resultat.

Da den russiske ligaen KHL startet opp, var de kjappe med å lage en avtale på egen hånd med NHL.

Der heter det seg kort og godt at spillere under kontrakt med én av ligaene er utilgjengelig for den andre parten.

Flere muligheter

Om Volden blir NHL-draftet i sommer har klubben som velger ham to år på å skrive kontrakt med ham. Spill i verdens beste liga på direkten er rimelig usannsynlig.

Trener Petter Thoresen mener uansett at spill i juniorligaen der borte kan være bra.

- Han bør ta ett skritt av gangen, men jeg vet hva jeg ville anbefalt ham, sier Thoresen.

En avtale hvor Volden spiller ut neste sesong for Oilers er også sannsynlig.

Mer fra Dagsavisen