Stavanger

La Manga

Jo da, så var man på La Manga. Avisens utsendte reporter, ti dager på spansk jord for å rapportere hjem hva byens beste fotballag gjør. 20 grader, sol...

Jo da, så var man på La Manga. Avisens utsendte reporter, ti dager på spansk jord for å rapportere hjem hva byens beste fotballag gjør. 20 grader, sol fra blå himmel og alt annet enn vindstille er det man må kalle helt ok værforhold. Det blir noen timers arbeid fra takterrassen, en middagslur ved bassengkanten, og ikke minst en paella hos den lokale hovmesteren.

Den nøttebrune fargen er i ferd med å sette seg også nå. En dag eller to til med sol, så vil jeg tro at jeg har skaffet meg et grunnlag som kan vare fram til påsken. Klarer jeg å få såpass mye høyfjellssol at det varer fram til sommerferien, betyr det i så fall at jeg for første gang i mitt liv har vært nøttebrun fra februar til september. Da begynner det å ligne noe.

Nå kan det høres ut som om livet på La Manga fortoner seg som en eneste lang slaraffenferie. Så er imidlertid ikke tilfelle. Tvert imot er det knallhard jobbing fra tidlig morgen til sen kveld, under arbeidsforhold man ikke unner sin verste konkurrent. Spanske internettilkoblinger er like ustabilt som en full dverg i vinduskarmen; det detter ut hele tiden. Og når det kommer til it-teknisk problemløsning er jeg omtrent like forvirret som en spanjol i et badekar fullt av middagspølser. Alt det tekniske som kan gå galt, går galt. Hele tiden.

Det som imidlertid bekymrer meg mest her nede er at en av min barndoms viktigste litteraturskapere, Thorbjørn Egner, kan ha havnet i en relativt kjip plagiatfelle. Egner brukte nemlig en tegner, hvis navn jeg ikke kan erindre, til å illustrere sin kjente barnebok «Folk og røvere i Kardemomme by.» Alle husene, byporten og ikke minst tårnet til Tobias fant jeg igjen her i La Manga. Jeg bor i selveste Kardemomme by, men den er spansk. Her er riktignok verken esel eller trikk, men barberere, gamle tanter og ikke minst røvere er det nok av. Det synes jeg var noe ubetenksomt av gamle Egner.

Heldigvis går La Manga-oppholdet mot slutten. Man kan nemlig bli svært sliten av all denne solen. Og så blir man så misunnelig når man hører at det er regn, vind og hijabdebatt i gamlelandet ...

Mer fra Dagsavisen