Stavanger

Nominert til prestisjepris

Stavanger-kunstner Marit Victoria Wulff Andreassen stråler over å være nominert til prestisjetunge Carnegie Art Award.

Profilerte kunstnere fra alle de fem nordiske landene kan bli nominert, og førstepremien er på hele én million svenske kroner. Dette er kunstens svar på Nordisk Råds litteraturpris, og prisen regnes som en av verdens største kunstpriser. Ikke rart at Wulff Andreassen stråler over å være nominert.

Svært overraskende

- Da jeg kom hjem fra jobb lå det en stor, flott konvolutt i postkassen sammen med mye annet reklamemateriell. Jeg leste at det sto Carnegie Art Award på konvolutten, og tenkte at det var noe reklamemateriell som de hadde sendt ut. Jeg hadde jo hørt om prisen i og med at jeg visste Anne Katrine Dolven hadde blitt beæret med å delta i denne prestisjetunge utstillingen for noen år siden, sier Wulff Andreassen.

I stedet for å kaste konvolutten sammen med annet reklamemateriell, så åpnet hun den for å se hva den inneholdt.

- Jeg var ikke engang i nærheten av tanken på at jeg kunne være nominert, så jeg ble ganske så forbauset da jeg oppdaget at jeg virkelig var nominert.

Åpner mange porter

Hun sier at skulle hun også komme så langt at hun får være med i selve utstillingen, så vil det åpne mange dører for hennes karriere.

- Jeg er veldig stolt og glad over å bli nominert, det i seg selv er helt fantastisk. Det å vinne hovedprisen på én million kroner er ikke i tankene mine, men jeg har nå et lite håp om å bli plukket ut til selve utstillingen. Den skal bli vist rundt om i alle de nordiske hovedstedene og i London. Men jeg vet at av de 142 nominerte i 2008, så var det bare 26 som kom videre, sier Wulff Andreassen.

Nå må hun innen begynnelsen av april sende inntil fem arbeider til juryen som skal plukke ut kunstnerne til utstillingen og prisutdelingen.

Wulff Andreassen skal også stille ut ved F15 i Moss 31. januar og er også invitert med i et prosjekt til Lille i Frankrike i løpet av året.

Opprinnelig er Wulff Andreassen fra Kasfjord, like nord for Harstad, men hun er nå basert i Stavanger.