Stavanger

Skranglerocket på Checkpoint

Birger Bekkeheien feiret albumdebuten med lanseringskonsert.

Bilde 1 av 2

Debutalbumet «Silverlines» dukket opp i butikkene på mandag. I går var det tid for lanseringskonsert på Checkpoint Charlie.

- Er du nervøs?

- Nei, men jeg er stresset. Bandet har sørget for det. En har fått et kutt i fingeren, og en annen har en lei ørebetennelse. I tillegg fikk jeg en telefon tolv minutter før butikkene stengte i dag, mens jeg sto i garasjen og skiftet dekk på bilen. Det var trommisen som spurte om jeg kunne skaffe trommestikker, sier Bekkeheien, som opptrer under artistnavnet Hovering Orville.

Romjulskonsert

I desember varmer Bekkeheien opp for Christer Knutsen under sistnevntes tradisjonelle romjulskonsert på Cementen.

- Vi ble kjent med hverandre gjennom lærerhøgskolen, siden han også egentlig skulle bli lærer.

Sjangermessig kaller ofte Bekkeheien musikken sin for skranglerock, en betegnelse ikke så fjernt fra det Knutsen driver med. Når gutta i tillegg ser såpass like ut at en lett tar feil i Checkpoint-mørket, kommer en ikke utenom familiære spekulasjoner.

- Ukjent bror?

- Hehe, nei. Det er andre som også mener vi ligner, og selv om musikken ligner litt, er vi ganske forskjellige.

Neseblod

- Hva er Itunes-anbefalingen i disse digitale tider?

- Vanskelig å velge, men kanskje «Spoiling the Mood» hvis du vil ha litt lyd, og «Nosebleed» hvis du er klar for å ta det mer rolig.

Bekkeheien gikk på scenen kvart på ti, og framførte de første låtene med gitar og munnspill. Helt alene på scenen.

Etter hvert kom også bandet på, og bidro til å øke trykket. Et band som for anledningen besto av Tormod Aass på trommer, Omund Norheim på bass og Ådne Eikeland på gitar.

Mer fra Dagsavisen