Stavanger

- Topp i Liverpool

Elevene fra Kunstskolen i Rogaland besøker Liverpool, og sier de opplever større struktur rundt kunst der enn i Stavanger.

Bilde 1 av 2

Linda Larsen, som er en av elevene ved Kunstskolen, sier at det er en stor opplevelse å få med seg kulturhovedstaden Liverpool.

- Før vi kom til Liverpool var vi også innom Tate Britain i London og fikk med oss utstillingen til Francis Bacon. Det var en fantastisk utstilling. I Liverpool har vi fått med oss mye fra biennalen. Vi har blant annet også besøkt Tate Liverpool. Vi fikk også møte Alison Jackson. Da kunne vi også stille henne spørsmål angående hennes siste film. En Amy Winehouse look-alike film om kjendiser, sier Larsen, som synes hun har fått stort utbytte av skoleturen til Liverpool.

Fantastisk biennale

Rektor ved Kunstskolen i Rogaland, John Øivind Eggesbø, er ikke i tvil om at dette har vært en opplevelse for kunststudentene.

- Hva er forskjellen mellom de to kulturhovedstadene Liverpool og Stavanger i satsingen på kunst?

- I forhold til Stavanger har Liverpool en langt bedre gjennomført struktur. Blant annet har de også en lang tradisjon med sin kunstbiennale. Årets biennale er helt fantastisk. Jeg har tidligere vært i Liverpool, og er imponert over hvor stor denne biennalen har blitt, samt det å se gamle kunstprosjekt fortsatt stå og berike denne byen, sier Eggesbø.

2. klasse ved Kunstskolen har fått delfinansiert turen til Liverpool takket være et prosjekt de laget på Madla trafo.

En utsmykning som gjorde at Lyse kunne være med å sponse på turen.

Mer fra Dagsavisen