Stavanger

Fra Lillehammer til Storhaug

Keramiker Helene in't Veld har sluppet fargerike oljelerret inn i galleriet sitt på Storhaug. Lillehamringen Ina Seeck Andreassen stiller for første gang ut kunsten sin i Stavanger.

Utstillingen åpnet i går kveld og blir stående fram til 4. oktober. Både gallerist og kunstner gleder seg til å vise fram fargesprakende naturinspirerte verk den neste måneden.

- Det er veldig spennende å være her i Stavanger. Her er det ingen som kjenner meg og kunsten min fra før, men jeg håper at folk er nysgjerrige og kommer innom. Kanskje jeg får solgt litt også, sier Ina Seeck Andreassen med et smil. For keramiker og gallerist Helene in't Veld var det ingen tvil, hun ville ha Andreassens bilder på veggene i galleriet i Langgata.

- Jeg tror mange kan identifisere seg med disse bildene. Alt er inspirert av naturen, men forenklet og stilisert, sier in't Veld.

Vestlandsluft

Selv om Ina Seeck Andreassen vanligvis henter inspirasjon fra fjell og lyngheier, snø og skispor, så blir hun like oppslukt av Stavanger og området rundt hver gang hun er her.

- Jeg må ut til havet uansett. I dag har jeg vasset på Solastranden og fått mange nye impulser.

- Ja, det er godt at du får noen dager til å samle litt vestlandsluft, sier in't Veld og ler. Hun er opptatt av å variere utstillingene i galleriet sitt og håper at Andreassen kanskje kan bidra til å trekke kunstinteresserte til Langgata.

Godt miljø

- Jeg håper at vi kan trekke flere gallerier til Storhaug, slik at vi utfyller hverandre og skaper et godt og bredt gallerimiljø, sier in't Veld.

Hvis du vil se nærmere på Ina Seeck Andreassens verker kan du besøke Brink & in't Veld Keramikk i Langgata 62.

Mer fra Dagsavisen