Stavanger

Halvfullt

KOMMENTAR: Ja, den følelsen sitter jeg med ofte på Viking stadion.

Det er noe som skurrer når «alt er utsolgt», og tomme seter skriker mot deg.

For å ta det første først. Ingen kan være misfornøyd med at 15.040 personer har belastet kontoene sine for å bakke opp Viking i årets første seriekamp. Det er heller ikke jeg, selv om jeg ikke bidrar direkte. Det som er litt uggent, er at Vikings prispolitikk kan bidra til at inntektene øker samtidig som stadig flere seter står tomme under kampene. Det er ikke bra!

Når du ser på hvilken utvikling det har vært rundt selve arrangementet «Vikingkampen», så er det et paradoks at tribunene er langt mer glisne nå enn de var på gamle stadion. Klart det var enklere å pakke en sittetribune på 5500, men alikevel.

Er 330 kroner for en utendørs sitteplass ok? Ja, det er ikke så mye å si om det. God underholdning bør koste litt, og markedet vil regulere seg selv. Frykten er likevel at det gedigne TV-tilbudet fra eliteserien vil avfolke Viking stadion enda et hakk. I et slikt lys er de 1500 som manglet sist (og de 1500 som ikke brukte setet sitt), et dårlig tegn.

Er det mulig å få til et bedre dobbeltsalg på ledige seter? Jeg forstår at dette er en balansegang på slak line for Viking, men med rekordsalg av sesong- og «Hordekort» burde stadion vært fullspekket søndag. Det var den ikke. Og det merket vi på trykket.

function fbs_click() {u=location.href;t=document.title;window.open('http://www.facebook.com/sharer.php?u='+encodeURIComponent(u)+'&t='+encodeURIComponent(t),'sharer','toolbar=0,status=0,width=626,height=436');return false;} html .fb_share_link { padding:2px 0 0 20px; height:16px; background:url(http://static.ak.facebook.com/images/share/facebook_share_icon.gif?57:26981) no-repeat top left; }Del på Facebook

Mer fra Dagsavisen