Stavanger

Kan bli ny fylkesleder

Olaug V. Bollestad er innstilt som leder av Rogaland KrF.

Rogaland KrFs valg- og nominasjonskomité har enstemmig innstilt Olaug V. Bollestad fra Gjesdal som ny fylkesleder i Rogaland KrF. Valgkomiteen innstiller på at hun skal overta som fylkesleder etter Kjell Arvid Svendsen som gir seg.

Valget fortas på fylkesårsmøtet til Rogaland KrF, som avholdes den 29. februar og 1. mars på Maritim Hotell i Haugesund.

Olaug V. Bollestad er nyvalgt ordfører i Gjesdal kommune og sitter i fylkestinget for KrF. Hun har vært fylkesstudieleder i Rogaland KrF de to siste årene.

- Verdidebatt omkring KRL og den kristne formålsparagrafen, forholdet mellom stat og kirke, regionsreform, miljøsatsingen lokalt og i fylket, og ikke minst skjenke- og rusdebatten, blir viktig politiske saker fremover, uttaler Olaug V. Bollestad.

Blir hun valgt som fylkesleder vil hun videreføre organisasjonsbyggingen i partiet, sier hun, som sammen med sittende fylkesledelse har besøkt alle lokallagene i fylket i løpet at de to siste årene.

- Besøksrunden har gitt meg mye, og nå ønsker jeg å bidra med noe tilbake til partiet, om fylkesårsmøtet og partiet ønsker å bruke meg, sier Bollestad.

Valg- og nominasjonskomiteen har også innstilt Tone Tvedt Nybø fra Randaberg som 1. nestleder, Geir S. Toskedal fra Karmøy som 2. nestleder og Per Kåre Foss fra Sola som fylkesstudieleder. Fylkesledelsen velges for to år om gangen.

Mer fra Dagsavisen