Stavanger

Sving skinkene i romjulen

Lei av å svinge kniv og gaffel? På tide å svinge egne skinker! Alle Neil Young-fans kan få med seg nesten-Neil i Folken torsdag. The Real Nei...

Lei av å svinge kniv og gaffel? På tide å svinge egne skinker!

Alle Neil Young-fans kan få med seg nesten-Neil i Folken torsdag. The Real Neils er tradisjonen tro tilbake for å hylle Neil Young. Tributebandet spiller gamle og nye klassikere, og noen mindre kjente perler. Noe mykt akustisk, og noe tungt elektrisk. Men alt i den neilske ånd, lover bandet.

Samme kveld kan du se og høre Modan Garu på Checkpoint. Bandet med Tore Renberg, Elisabeth Røise og Helge Olav Øksendal presenterer seg selv slik:

«Retrofuturistisk elektropop fra Stavanger som fyller ut det gapende tomrommet mellom Pet Shop Boys og Ingmar Bergman. Modan Garu bringer smittende refrenger, oppfinnsom analog lyd med aner fra Human League, Depeche Mode og a-ha, samt en velutviklet sans for allsang og estetikk».

Bandets første singel, «Foxhunting For The Future», er ute nå, og Modan Garu har inngått avtale med CCAP om albumutgivelse våren 2007.

Tradisjons-Knutsen

Hvis flørting med det gode fra 80-tallet ikke frister på en tredje juledag, så følger Christer Knutsen tradisjonen og spiller på Cementen.

Publikum kan glede seg over å få et eksklusivt sniklytt på både den kommende singelen og et par andre sanger fra det kommende albumet Knutsen jobber med.

De to foregående årene har Cementen vært fylt til bristepunktet av glade, dansende og syngende publikummere. Vil du ha det litt roligere kan du gå for sokndalske spesialiteter servert av Tønes på Martinique.

Tar du turen til Sandnes kan du få med deg en rekke band under Discovery-festivalen på Tribute. Et bandløst kick off er allerede over, og i går startet festivalen med trioen Backstreet Girls, Duckwalk Chuck og Rat Cats. Torsdag blir det hardt når No Torso og Angerman spiller. Fredag spiller V:28 og Caeremonium.

Nye julesvisker?

Venter du til fredag er det flere lokale helter som juler seg opp. The Chairs har også spilt en romjulskonsert og to før, og i år er datoen 28. desember og stedet er Checkpoint. Samme kveld, et steinkast unna, på Cementen, spiller Pål Jackman. Også Jackmans romjulskonsert nærmer seg en tradisjon. Blues fra Eric «Slim» Zahl & The Southwest Swingers kan se og høres på Martinique fredag kveld.

I fjor laget flere musikere sin egen versjon av kjente julesanger. I år samles flere av støy- og elektronikaartistene på Tou fredag for å framføre helt nylagede julesanger. Komponistene som har laget julelåter er Anders Gjerde, Bjerga/Iversen, Id Submerged, Liv Runesdatter & Nils Henrik Asheim, Prügelknaben, QRT, Sebastian Waldejer, Sonarophon og VASØK. Arrangementet begynner klokken 22.00.

Baluba

Lørdag er det nok en gang klart for romjulsbaluba av og med Stavangerensemblet på Sjøhusene. Vi du ha litt mindre ribberisting og litt mer ordnede former kan du få med deg Svein Tang Wa og Hovering Orville som avslutter Discovery-festivalen på Tribute.

Sting frister med følgende program: Torsdag, Elektrostæsj, Jean Paul, New Rave og House. Fredag: Carib-fest og lørdag Electric ballroom med Charlotte Thorstvedt.

Mer fra Dagsavisen