Stavanger

Sosial tipping med kompiser

Hver dag treffes pensjonistgjengen til Gustav Dybing (67) på Krysset Storkiosk for å snakke om fotball og trav. Diskusjonene går ofte høyt og de trives i hverandres selskap.

Bilde 1 av 2

- Vi er fem-seks stykker som kommer her hver dag. Det er fint å treffe gjengen nå som vi er pensjonister, sier Dybing til Rogalands Avis.

- For oss er dette like mye en sosial ting, som det er tipping, legger han til.

- Godt selskap

Og han trives godt i selskapet til kompisene på Krysset, men de kjempestore gevinstene blir det ikke.

- Vi vinner jo litt på hest og litt på langoddsen i ny og ne. Men det er først og fremst det sosiale som er bra her, sier han.

Krysset Storkiosk startet i 1995, og har til daglig 300 kunder som kommer innom for å tippe og diskutere dagens beste veddemål. Spillebuens daglige leder og eier Kjetil Sinnes (38) har alltid vært interessert i tipping, men han er vel så opptatt av Viking.

- Når Viking gjør det så bra som de gjør det nå merker vi også at pågangen her blir større. Så du kan godt si at vi tjener penger på at Viking gjør det bra, sier Sinnes til Rogalands Avis.

Heste-hverdag

Men det er ikke bare Viking og fotball Sinnes bryr seg om. Hest er også en stor del av hverdagen hans. I tillegg til å følge med på alt som går av hesteløp, eier han også en hest. Den kjørte faktisk også under Forus Open.

- Jeg er deleier i en hest som heter One Hot Minute. Den kom faktisk på andreplass i sitt løp under Forus Open og kjørte dermed inn 10 000 kroner, sier han stolt.

Som eier av spillebuen har han også opplevd at kundene hans har dratt hjem noen fine gevinster.

- I fjor sommer var det en kunde som vant litt over 1.000.000 kroner, og ellers så har det jo vært mange gevinster over 100.000 kroner her, sier han.

Han er heller ikke ukjent med å prikke inn de riktige hestene selv.

- For litt over ett år siden vant en kompis og jeg litt over 720.000 kroner på V65, sier han stolt.

Automatslutt

Daglig har han rundt 300 kunder som kommer innom for å prøve lykken på hest eller fotball. Søndag mistet han også en av stor inntektskilde da han måtte fjerne de fire automatene han hadde stående.

- Jeg syns virkelig ikke noe om dette her. Staten tar med dette vekk litt av levebrødet mitt, men de tar også vekk mye for idrettsklubbene, sier han.

Automatene var en kjærkommen inntektskilde for Buøy IL, og for Sinnes. Likevel finnes det mye negativt med slike automater. Stamkunden Gustav Dybing synes det var like greit at automatene forsvant.

- Jeg synes det var bra at automatene forsvant. De er så fristende med alt lyset, så for meg var det helt greit at de forsvant, sier han.

Nyeste fra Dagsavisen.no: