Stavanger

Vant overlegent

Gunn-Rita Dahle Flesjå vant lørdag Liquigas Cup i Italia.

Annabella Stropparo fra Italia endte nærmest den norske jenta, men avstanden var flere minutter.

- Det var en grei gjennomkjøring og en bekreftelse på at det vi driver med er riktig, sier Gunn-Rita Dahle Flesjå til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). I tillegg til kvinnene stilte hun samtidig på startstreken som junior menn-rytterne.

- Jeg greide å slå mange av dem, og det var ikke særlig populært. Det fikk jeg klar melding om, forteller 33-åringen.

Flott arrangement

Liquigas Cup går over hele sesongen, og lørdagens ritt var det andre for sesongen. Etter seieren fikk verdens beste kvinnelige terrengsyklist invitiasjon til flere av de gjenstående rittene i cupen.

- Vi vet ennå ikke om vi stiller i flere ritt i denne cupen, men hvis det passer med det øvrige opplegget gjør vi det. Det er et veldig bra opplegg rundt arrangementet, skryter Gunn-Rita Dahle Flesjå.

Til Curacao

Allerede mandag setter Gunn-Rita og ektemannen og treneren Kenneth Flesjå kursen for Curacao i det karibiske hav. Der er det verdenscupåpning 1. april.

- Vi liker å komme på plass tidlig for å bli kjent med forholdene. Dette er sted jeg aldri har vært før. Det er varmere enn i Italia, så det skal bli godt å venne seg til temperatur og klima i fred og ro, sier Gunn-Rita Dahle Flesjå. Flere av hennes hardeste konkurrenter sykler ritt i Europa neste helg, men det står den norske veteranen over.

- Kenneth og jeg får heller konkurrere mot hverandre. Vi har god erfaring med at det fungerer minst like bra for oss, avslutter fjorårets vinner av verdenscupen for kvinner. 1. april er hun klar for en ny sesong. (ANB)

Mer fra Dagsavisen