Stavanger

Cloroform gir bort albumet

Cloroform gir nå bort MP3-filer av albumet «Cracked Wide Open» gratis på nettet.

Søndag ettermiddag sendte Cloroform-vokalist og keyboardist John Erik Kaada ut melding om gratis MP3-nedlasting til rundt 7500 mottakere av Cloroforms nyhetsbrev på e-post.

- Siden søndag kveld var albumet lastet ned 1200 ganger, sa Kaada til Rogalands Avis i går formiddag.

Vil nå nye markeder

Cloroform vant Alarmpris for «Cracked Wide Open», og har fått flere spaltemetere med god kritikk for albumet.

- Det viktigste for oss er å få spredt albumet ut. Selv om vi har et godt etablert distribusjonsapparat i mange land, mangler vi det mange steder. Spesielt er USA interessant for oss. Hvis vi skulle reist over og drevet promotering av albumet, ville nok vinningen gått opp i spinningen, sier Kaada.

Bedre lovlig

Han peker på at musikkbransjen har endret seg i disse MP3-tider, og at hvem som helst ulovlig kan laste ned ethvert album på internett.

- Da syntes vi det var bedre å være kule og gi bort albumet, enn at det blir lastet ned gjennom ulovlige kanaler. Dessuten gjør vi det fordi vi ønsker å etablere oss i nye markeder i andre land. Den gratis nedlastingen kan gjøre det lettere for oss å slå gjennom i neste omgang, sier Kaada.

Går godt i Tyskland

Bandet har nettopp gjennomført en turné i Tyskland med sju konserter og over 250 tilhørere på hver konsert. Kaada, Øyvind Storesund og Børge Fjordheim har hatt med seg Gluesifers Raldo Useless.

- Tyskland-turneen gikk bra, og vi har solgt godt på grunn av biprosjektene våre, sier Kaada.

Kaadas tidligere samarbeid med Mike Patton, Raldo Useless' gamle rolle i Glucifer, Øyvind Storesunds ståbasspill i Kaizers Orchestra og Børge Fjordheims Morten Abel-tilknytning gjør at Cloroform er lettere å selge inn i Tyskland.

- Vi hadde aldri trukket så mye folk i Tyskland bare på Cloroform-navnet, sier Kaada.

- Kanskje machoimaget?

Med et entusiastisk tysk plateselskap i ryggen skal Cloroform på fire nye Tyskland-turneer i år, med start 25. mai, 4. august, 21. september og i slutten av oktober.

- Det er nok noe med machoimaget vårt som tyskerne liker godt, tror Kaada.

- Vi spiller ikke i Norge i år, men kommer sterkere tilbake neste år, legger han til.

P.S. Klokken 16.30 i går var albumet lastet ned 4810 ganger. Du kan laste ned albumet her

Mer fra Dagsavisen