Stavanger

Kalvig blir FN-ambassadør

Meteorolog Siri Kalvig, tidligere miljøvernminister Thorbjørn Berntsen og biskop Finn Wagle ble mandag utnevnt til nye miljøambassadører for FN.

Det er Forum for utvikling og miljø som har plukket ut de tre til det ærefulle FN-vervet:

- De har alle tre vist et veldig stort engasjement for miljø innenfor forskjellige felt, sier rådgiver Anne Solgaard i Forum til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Siri Kalvig har spesielt engasjert seg i klima- og energispørsmål, samt miljøspørsmål knyttet til fordelings- og fattigdomsproblematikken. Finn Wagle har startet et kirkelig initiativ for etisk forbruk og kortreist mat, mens Thorbjørn Berntsens har i en årrekke arbeidet for bærekraftig produksjon og forbruk.

Miljøvernminister Helen Bjørnøy deltok under lanseringen av de nye miljøambassadørene i Oslo mandag. De tre skal sitte i den norske komiteen under FNs miljøprogram (UNEP). Komiteen skal jobbe for å spre kunnskap og engasjement for globale miljøspørsmål. Det innebærer blant annet å stille seg til rådighet for å holde foredrag om miljø.

Norge er et av de første landene som etablerer en komité med kjente samfunnspersoner for å sette søkelys på miljøspørsmål.

Mer fra Dagsavisen