Stavanger

Miss Lura til Kina

Med ti-elleve kjoler og en bunad i kofferten drar 19 år gamle Sandra Lura til Kina for å delta i en stor missekonkurranse.

- Jeg får knapt plass til mer enn alle disse kjolene. Men de er en viktig del av konkurransen, sier reiseklare Lura.

Hun drar til Kina i midten av neste uke. Konkurransen heter Miss Tourism, og Lura skal representere og presentere Norge så godt hun kan.

- Jeg gleder meg, men gruer meg litt også. Det er jo et fryktelig stort land med veldig mange innbyggere. Jeg er spent på hvordan det er der. Det blir uansett gøy å møte de 45 øvrige deltakerne.

Markedsfører

Sandra Lura - fra Lura - har hatt modelloppdrag siden 16-17-årsalderen, og er i stallen til Geir Killingland i Norwegian Models. Hun har deltatt i missekonkurranser både lokalt og nasjonalt.

Nå skal hun til Kina for å markedsføre Norge og snakke pent om fjord og fjell, by og land.

- Dette er selvsagt en ære, og jeg håper å gjøre det bra. Topp 15 er målsettingen.

- Er det vanlig misseopplegg, med badedrakt, bunad og hele pakken?

- Ja, og vi skal besvare spørsmål fra dommere og programledere. Vi skal også være mye på farten disse ukene. Jeg får sett mye av Kina, ettersom konkurransen ikke er før 7. november. Det gleder jeg meg til.

Slanket seg

- Og kinamat er favorittmaten din?

- Det går nok bra, men jeg skal forvisse meg om at det ikke er hundekjøtt jeg blir servert. Derfor skal jeg lære meg det kinesiske ordet for hund. Det går jo ikke an å spise hunder! understreker miss Lura.

Hun har forberedt seg på beste missevis: Ikke noe snop og ingen store utskeielser i matveien ellers.

Resultat: Minus tre kilo!

- Jeg har egentlig aldri spist så mye snop, men de seneste ukene har jeg kuttet det helt ut. Det kan være greit å komme ned i fin form.

- Har du følt noe slankepress foran konkurransen?

- Nei da, ikke i det hele tatt. Kvinnelige former er mer enn tillatt. Hos meg er alt ekte, men det er ikke sikkert at det er slik hos alle konkurrentene.

- Hva gruer du deg mest til?

- Å gå i høyhælte sko.

Det vanker premier i bøtter og spann til de beste, og frøken Lura vet hva hun skal gjøre dersom hun vinner konkurransen.

- Da skal jeg være snill med moren min, og ta henne med på en ferie. Det har hun fortjent!

Mer fra Dagsavisen