Stavanger

Båtulykken fortsatt ikke oppklart

- Vi har ikke kommet nærmere noen løsning, sier politiet i Sandnes.

Politiet vet fortsatt ikke hva som skjedde da 40-åringen Einar Selsås omkom i en båtulykke natt til søndag.

- Alle de aktuelle vitnene er avhørt. Nå venter vi bare på de siste resultatene fra de kriminaltekniske undersøkelsene og obduksjonsrapporten, sier lederen for etterforskningsseksjonen ved Sandnes politistasjon, Leif Helge Eskeland.

Sneiet borti båt

Siste nytt i saken er at båten til 40-åringen skal ha sneiet borti baugen på båten til et ektepar som også var ute på fjorden natt til søndag.

- De kunne ikke se at det var noen fører om bord. Båten skal ha endret kurs og deretter fortsatt i høy fart mot Skjølvik, forteller Eskeland.

Han forteller videre at politiets teori går ut på at 40-åringen kan ha kommet borti noe på sjøen, slik at han har falt i sjøen og blitt bevisstløs.

Var stille på sjøen

Natt til søndag var 40-åringen på vei hjem til Sandnes med båt fra Hommersåk. Det skal ha vært rolig på sjøen. Politiet vet fortsatt ikke hvorfor båten gikk på land ved Skjølvik nord for Hommersåk, men regner med at ulykken skjedde i 01.30-tiden og at mannen ikke var om bord i båten da den traff land.

Båten ble funnet av forbipasserende søndag formiddag, og politiet fikk melding om båten klokken 10.18. Drøye to timer senere ble den forulykkede 40-åringen funnet flytende i sjøen utenfor Usken.

Mer fra Dagsavisen