Stavanger

Dette er Fenomenon

- Stavanger-duoen Fenomenon består av Kjetil Ingebretsen og Håvard Rosenberg. I 2000 signerte de kontrakt med London-selskapet Nuphonic, og slapp to k...

- Stavanger-duoen Fenomenon består av Kjetil Ingebretsen og Håvard Rosenberg. I 2000 signerte de kontrakt med London-selskapet Nuphonic, og slapp to kritikerroste EP-er før Nuphonic gikk konkurs. Spor fra Nuphonic EP'ene var med på en haug med internasjonale samle-CD'er og playlister til profilerte DJ's verden rundt, og satte Fenomenon på kartet i den internasjonale nujazz/downbeat-scenen.

- "Lucy Said" ble sluppet på 12" på norske HiFi Terapi i høst, og ny singel Time i mars på Beatservice, som igjen plasserte Fenomenon på playlister rundt om i verden.

- Debutalbumet "Hourglass" presenterer deres nye stil, broken beats mikset med soulfull vokal, og krydret med kule 80-talls referanser. Fra "Space Continuum" sine groovy nujazz/broken beats til " Just Pretend" sine heftige disko beats. Kompisen Thomas Dybdahl låner også ut stemmen sin på låten "Trouble Takes Flight" . Og for virkelig å understreke 80-tallsreferansene slår de til med en coverversjon av Tears For Fears sin "Everybody Wants To Rule The World" .

Hentet fra www.mic.no

Mer fra Dagsavisen