Stavanger

21-åring tiltalt for tre bussran

21-åringen skal ha truet med øks og kniv da tre forskjellige bussjåfører ble ranet våren og høsten 2004.

Politiet mener at 21-åringen, som skal ha begått det første ranet 19 år gammel, har fått med seg til sammen 13.900 kroner på de tre ranene.

Nå har statsadvokaten i Rogaland tatt ut tiltale for ett tilfelle av ran og to tilfeller av grovt ran mot ham.

Kari Kjellstad, etterforskningsleder ved Stavanger politistasjon sa i november i fjor at 21-åringen hadde lagt alle kortene på bordet og innrømmet at han har stått bak tre bussran på Hundvåg våren og høsten 2004.

Det første fant sted 22. februar. Tiltalen lyder på at han i Skeierindå var maskert med finlandshette og utstyrt med kniv da han med makt forsøkte å ta pengevesken til bussjåføren. Da han ikke lyktes truet han til seg vesken med 2900 kroner med kniven.

Ukjent medhjelper

Ran nummer to skjedde den 13. mai 2004. Denne gangen fant ranet sted i Kamskjellveien omkring klokken 00.45. Politiet mener at 21-åringen fikk med seg 6000 kroner etter at han truet bussjåføren med en kniv.

Siste ran skjedde 9. oktober 2004. Da skal 21-åringen, sammen med en for politiet ukjent medhjelper, kommet på bussen i Brosmeveien omkring klokken 03.40 ved å bane seg inn bussdørene.

Begge skal ha vært maskert med finlandshetter og brukt øks og kniv da de kommanderte sjåføren bakover i bussen. Ranerne forsvant med pengevesken som inneholdt 5000 kroner og en ryggsekk som tilhørte sjåføren.

Tidligere har politiet siktet en annen mann i 20-årene for delaktighet i det siste ranet. Det er ikke tatt ut tiltale for vedkommende. Også en tredje mann har vært framstilt for varetektsfengsling i saken.

Hovedforhandling i saken starter den 1. september i Stavanger tingrett.

Knut Eldhuset, 21-åringens forsvarer ønsker ikke å kommentere saken før han har snakket med sin klient.

Mer fra Dagsavisen