Stavanger

Kjartan videre, Susanne røk ut av Idol

Susanne Nordbøe klarte ikke å nå den endelige finalen i Idol. Hun havnet på en tredjeplass, men tok det med fatning. Kjartan Salvesen blir dermed eneste sandnesbu i finalen.

Susanne Nordbøe fra Sandnes fikk den ære å starte showet. Antrekket hun hadde på seg hadde hun selv fått velge ut. Mens kveldens låter var det dommerne som bestemte.

Susanne åpnet med «Crazy» av Seal. Hun regner med at denne sangen er valgt for at hun skal synge noe annet enn hun har gjort før og vise hva hun duger til, som hun selv sa i programmet.

Dommere fornøyd

Dommerne var svært fornøyde med første sangen Susanne framførte. De mente sangen satt som et skudd og at hun gjennomførte sinnssykt bra.

- Det tok helt av på refrenget. Det var deilig å høre deg synge lyst og kraftig. Du kan mestre hva som helst, sa Anneli Drecker.

Kjartan i verdensklasse

Også Kjartan Salvesen sang en rolig ballade som sin første låt. Selv synes Kjartan sangen «Angels» er den fineste balladen som noensinne er laget. Dommerne er veldig fornøyd med det han viste.

- Dette var det verdensklasse over, sa Douglas Carr.

- Du hadde ingen problemer med refrenget. Du sang med nærhet, og synger så reint som det er mulig å gjøre, sa Anneli Drecker.

De to siste dommerne var imidlertid litt uenige om det var bra om han holdt igjen på refrenget eller ikke.

- Du har vært steady gjennom hele programmet. Du har den sterkeste personligheten og har jobbet opp stemmer og blitt bedre, sa Jan Fredrik Karlsen.

Kjappere

Siste låten de tre skulle synge var raskere. Susanne var igjen første mann på scenen denne andre runden. Også denne gangen var dommerne fornøyde. Douglas Carr mente det var helt kanon.

Jan Fredrik Karlsen var ikke like fornøyd. Han påpekte at dette var en krevende låt og at Susanne hadde gitt alt, men at låten falt litt igjennom.

Utfordring

Den andre sangen som Kjartan Salvesen sang var en utfordring tekstmessig. Selv mente han det var en utfordring å klare å holde følge med teksten gjennom hele låten.

Dommerne mente han klarte det med glans. Ifølge Jan Fredrik Karlsen sølte Kjartan det ikke til.

- Du sang sinnssykt kult. Du gjorde det med overbevisning, sa Karlsen.

- Det som slår meg er at dette er omtrent som på konsert. Jeg er ikke nervøs på dine vegne. Det er alltid bra, sa Anneli Drecker.

Publikum var enige, og Kjartan Salvesen representerer Rogaland i finalen.

Mer fra Dagsavisen