Nyheter

Sola kommune velger å stenge arrangementer

Nå velger også Sola kommune å stenge større arrangementer for å begrense og forsinke mulig smitte av koronaviruset.

– For å begrense og forsinke mulig smitte av koronaviruset covid-19 har også Sola kommune vedtatt å stenge større arrangementer, i første omgang de to neste ukene, skriver Odd Kristian Stokka i en pressemelding. Han jobber i organisasjonsavdelingen i Sola kommune.

Det kommer så fram av pressmeldingen at Sola kommune stenger inntil videre alle innendørs arrangementer med over 500 deltakere. Konsekvensene av dette er at arrangementene enten må avlyses, eller tilpasses vedtaket.

– Vi ser nå at antallet smittede i Norge øker. I samråd med våre nabokommuner velger vi å være føre var, og tar ytterligere grep for å begrense smittespredningen, sier kommuneoverlege og smittevernlege Roman Benz i Sola kommune i pressemeldingen.

Vedtaket er gjort av utvalg for levekår i Sola kommune, etter smittevernloven §4-1 (forbud mot større arrangementer).

Arrangementer som fortsatt kan avholdes er dem som arrangeres utendørs, og de som arrangeres innendørs med under 500 deltakere.

– Begrensningene i arrangementer gjelder i første omgang i to uker, fra 9. mars og fram til og med søndag 22. mars. Dette vurderes fortløpende, og kan endres på kort varsel, står det i pressmeldingen.

Organisasjonsavdelingen opplyser at alle arrangementer som avholdes i Sola kommune skal sikre at deltakerne kan ivareta god hånd- og hostehygiene. Før arrangementer skal publikum informeres om korona- (covid-19-) situasjonen og viktigheten av å begrense smitte. Deltakerne skal anmodes om å ivareta god hånd- og hostehygiene.

Mer fra Dagsavisen