Sandnes

Samlet inn 50.000: Går til Sandnes i kyllingdrakt

1. mai skal Asfalt-sjefen i Sandnes gå fra kaien på Hommersåk til Asfalt-kontorene i sentrum. - Håper jeg ikke må bæres i mål.

30. mars skrev RA om Asfalt-selgerne i Sandnes som ikke får selge magasinene sine på grunn av de nåværende strenge smitteverntiltakene. Fred Ole Hansen i Hjerte for Sandnes, som er leder for salgskontoret i Sandnes, bestemte seg da for å starte en innsamlingsaksjon for å sikre arbeidsplassene til Asfalt-selgerne i byen.

Dersom det ble samlet inn 50.000 kroner, skal Hansen gå fra Hommersåk til kontoret og kafeen til Asfalt-kontoret i Erling Skjalgsons gate i Sandnes sentrum.

– Ja, nå er det samlet inn over 50.000 kroner, så da må jeg gå. Lenge er det siden jeg har trent, og jeg er helt ut av form. I tillegg har jeg et småvondt kne. Jeg håper jeg ikke må bæres i mål i sentrum, spøker Hansen til RA.

Kyllingdrakten er bestilt. Den kommer en gang neste uke.

– Det skal nok gå bra. Jeg får finne noen gode sko. Dette er jo bare kjekt. Gøy å kunne gå for en god sak, fortsetter Asfalt-sjefen.

Får selskap i løypa

Hansen slipper å gå alene. Han får med seg sju andre personer som vil være med på stuntet.

– Alle kler seg ut i forskjellige drakter. De som blir med meg er folk som fikk lyst til å være med etter at de ble oppmerksom på innsamlingsaksjonen etter å ha lest om den i RA og sosiale medier, forteller Hansen.

Turen starter lørdag 1. mai klokken 12.00 fra Hommersåk kai. Deretter går turen, på asfalt langs veien, til salgslokalene i Sandnes sentrum.

Vi håper å kunne skape litt oppmerksomhet langs veien.

—  Fred Ole Hansen, Asfalt-sjef i Sandnes

Hansen har googlet hvor lang tid den gode 14 kilometer lange turen vil ta.

– To timer og 45 minutter. Det er jo lenge, men det blir kult. Vi håper å kunne skape litt oppmerksomhet langs veien. Kyllingdrakten kommer også til å ha på seg logoer slik at folk kan se hva det går i.

– Stor giverglede

Hansen er glad innsamlingsaksjonen skapte engasjement. Givergleden har vært stort, forteller han.

– Mange privatpersoner har gitt litt. I tillegg har noen større sponsorer bidratt med større beløp.

Midlene som samles inn går til å holde liv i Hjerte for Sandnes sitt Asfalt-utsalgskontor, for å sikre arbeidsplassen til gatemagasinselgerne i Sandnes.

– Hjerte for Sandnes er helt avhengig av støtte for å kunne drifte utsalgskontoret for gatemagasinet Asfalt i Sandnes, særlig i den situasjonen vi er i nå med flere nedstengninger grunnet covid-19, sier Hansen.

– Mens kontoret har vært stengt har vi kjørt rundt matposer til alle registrerte selgere i Sandnes en gang i uken. I tillegg til utsalg av magasiner, fungerer salgskontoret som et trygt og sosialt sted å være med mulighet for samtale og hjelp. Når vi har åpent serverer vi noe å spise, arrangerer sosiale aktiviteter og mye mer, sier Ole Hansen videre.


Mer fra Dagsavisen