Politilogg

Eksplosjon hos Klepp-bedrift

Tre av de seks skadde etter eksplosjonen hos Malm Orstad er sendt til Haukeland universitetssjukehus med brannskader.

Bilde 1 av 3

De seks skadde i eksplosjonen på Klepp er menn i alderen 20 til 60 år. De tre mest alvorlig skadde, menn på 28, 34 og 42 år, er sendt til Haukeland. Tilstanden deres er fortsatt alvorlig, melder Haukeland universitetssjukehus i en pressemelding klokken 09.30 tirsdag.

Klokken 19.00 mandag meldte Stavanger universitetssjukehus at én av deres pasienter er utskrevet. SUS behandler nå kun to pasienter som ble skadd under eksplosjonen.

Disse er to menn på 34 og 61 år, som begge beskrives som alvorlig skadde. Tilstanden er stabil hos begge pasientene som får intensiv behandling, melder sykehuset klokken 09.30 tirsdag.

En mann (20 år) ble mandag kveld utskrevet fra sykehuset.

- Vi kalte inn kriseledelsen ved sykehuset for å være best mulig rustet til å ta imot de skadde. Kriseberedskapsledelsen er nå avsluttet, og ulykken er håndtert i henhold til sykehusets prosedyrer. Nå prioriterer vi videre behandling av pasientene som er innlagt ved sykehuset, opplyser fagdirektør og beredskapsleder Sverre Uhlving i pressemeldingen.

Klepp kommune har opprettet et kriseteam for pårørende. Pårørende kan kontakte legevakten i Klepp kommune (tlf. 51 42 99 99).

Testing av verktøy

På sin hjemmeside skriver Malm Orstad at ulykken skjedde i forbindelse med testing av verktøy.

- Testen foregikk i et avgrenset område og lukket rom/hall. Alt foregikk tilsynelatende som planlagt, og det var ingen personer til stedet i det avgrensede området, står det på firmaets hjemmeside.

Eksplosjonen skjedde idet porten til hallen ble åpnet og personell som hadde overvåket testen fra utsiden var på vei inn i hallen.

Dette var personell fra en kunde, DnV og Malm Orstad AS.

Åstedsundersøkelser fortsetter tirsdag

På åstedet er det foreløpige undersøkelsesarbeid avsluttet i dag, og det er vakthold på stedet. Krimteknikere vil fortsette i morgen. Etterforskningen ledes av Nordsjø/miljøseksjonen ved Felles etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt.

Seks menn er skadd i eksplosjonen hos Malm Orstad på Voll i Klepp kommune. Alle er tilknyttet den arbeidsoperasjonen som foregikk da ulykken skjedde.

108 ansatte evakuert

Melding om eksplosjonen kom rett rundt klokken 10.00, og politi, ambulanse og brannvesen kom raskt til stedet.

- Brannvesenet begynner å få kontroll på brannen, meldte operasjonsleder Geir Gjesdal i Rogaland politidistrikt like før klokken 11.00.

I 10.30-tiden var bedriften i full gang med å evakuere de ansatte fra driftsbygningene.

- Alle de 108 ansatte er evakuert og befinner seg nå i samfunnshuset på Voll, sier daglig leder Bjørnar Huru i bedriften til NTB.

Brannvesenet opplyser nå at brannen er under kontroll, og at det bare er noe etterslukkingsarbeid som gjenstår. Det brenner fortsatt litt i taket.

Politiet opplyser at det er kontroll på stedet, og at det ikke er behov for evakuering av beboere rundt åstedet.

Feilaktig beskjed

Bedriften dekker et areal på 9000 kvadratmeter.

Etter eksplosjonen oppsto det brann på et lager på anlegget, og det er gassutvikling rundt anlegget. Det skal dreie seg om både ufarlig nitrogen men også acetylen som brukes blant annet i skjærebrennere.

- Vi har etablert en sikkerhetssone på 300 meter rundt anlegget, sier Rake.

Først kom det melding om at det var hos Tine Meierier det hadde vært eksplosjon, men dette er ikke riktig, melder operasjonslederen. Malm Orstad er et mekanisk verksted som leverer til offshoreindustrien.

Mer fra Dagsavisen