Politikk

Valget i Sandnes: − Vil bruke flertallet til noe politisk

Det blir Høyre og Frp som samarbeider i Sandnes, men hvem som blir ordfører er uklart.

Etter tolv års samarbeid bytter Frp ut Arbeiderpartiet i Sandnes med Høyre, men det er ikke helt klart hvem som blir ny ordfører. Enten blir det Høyres Kenny Rettore eller Frps Pål Morten Borgli.

− Vi sitter og snakker om dette nå. Det blir uansett Høyre og Frp som samarbeider. Vi har flertallet og vil bruke det til noe politisk, sier Borgli til Rogalands Avis.

KrF er også med i forhandlingene med de to andre partiene. Dersom KrF blir en del av samarbeidet, vil det gi partiene fire ekstra mandater og et bredere flertall − da med 29 representanter i kommunestyret.

Hvordan ser du for deg at samarbeidet blir?

− Vi er to nokså forlikte parti fra borgerlig side, så jeg tror det blir bra, svarer Borgli.

Hvem blir ordfører?

− Tja, nå har jeg jo takket ja til samarbeidet med Høyre, så får vi se, svarer Borgli litt lattermild.

Tidligere samme dag sa Høyres ordførerkandidat i Sandnes, Kenny Rettore, at han var villig til å gi ordførervervet til Frp og Borgli.

Høyre ble størst i Sandnes med 25,2 prosent av stemmene, og like bak kom Frp med 23,6 prosent. Begge partiene gikk kraftig fram med henholdsvis 8,9 og 5,6 prosentpoeng.

Sandnes Arbeiderparti følger landstrenden og faller i årets valg. Partiet gikk ned 9,3 prosentpoeng til 15,7 prosent oppslutning. Sp faller også med 2,9 poeng til 4 prosent.

Nyeste fra Dagsavisen.no: