Nyheter

Kongeparet med påskehilsen

Dronning Sonja og Kong Harald ønsker alle en riktig god påske, og har troen på at vi skal komme oss godt ut av situasjonen vi nå er i.

– Det stunder mot påske. Dronningen og jeg tenkte vi kunne ta en liten påskehilsen fra Kongsseteren, sier Kong Harald.

– Her har vi forsøkt å lage litt påskestemning. Men budskapet vårt er at både Kongen og jeg er dypt og mektig imponert over alt det gode arbeidet som er gjort – det viktige og store arbeidet som er gjort i disse dager over det ganske land.Også er det dette med å skape noe nytt i denne vanskelige situasjonen, sier Dronning Sonja.

Hun tror at det kan komme noe godt ut av dette.

– Vi må omstille oss. Vi må se fremover. Og vi må finne løsninger som jeg tror vil være nyttige også når vi en gang kommer ut av denne krisen, sier Dronningen.

Kongen forteller at han vet at det er mange som har det vanskelig, både økonomisk og på andre måter.

– Det er mange permitterte. Det er selvstendig næringsdrivende som er redde for å miste bedriften sin. Det er arbeidstakere som er redde for å miste arbeidsplassen sin. Og det er mange som rett og slett er redde for å miste helsen sin, sier Kong Harald.

– Det tror jeg er helt riktig, sier Dronning Sonja.

– Men jeg tror også at vi må ha en tillit. Vi må ha stor tillit til myndighetene og forsøke å gjøre så godt vi kan med de rådene vi har fått for å kunne få denne krisen da over så hurtig som mulig. Jeg tror vi skal klare det på en veldig fin måte. Vi må hjelpe hverandre, legger hun til.

– Sammen skal vi klare dette

Dronningen mener at vi må forsøke å se det positive i en vanskelig situasjon. Og gå på med kamphumør. For dette kan tære på kreftene og tålmodigheten. Men jeg tror at vi er et såpass sunt folk. Dette klarer vi bra, legger Dronningen til.

Kong Harald er enig.

– Sammen skal vi klare dette. Som en nasjon og i samarbeid med resten av verden. Det siste er ganske viktig. Hele verden er nå i en krisesituasjon, sier han.

Og så får vi bare håpe og tro – ikke bare håpe og tro. Vi tror at dette går bra. Om ikke lenge kan vi gi hverandre en god klem igjen, legger Dronningen til.

Kongeparet ønsker alle en riktig god påske.

Mer fra Dagsavisen