Nyheter

Ja til takeaway-øl

Politikerne er positive til at skjenkestedene kan selge ut varelagrene sine.

Nylig skrev RA om Kristoffer Sivertsen og Frp som ønsker å tillate at skjenkesteder selger takeaway-alkohol på prisnivå med butikk og Vinmonopolet.

Tirsdag var saken oppe i Kommunalutvalget. Forslaget ble nesten enstemmig vedtatt. MDG stemte mot ved en feiltakelse. Kommunalutvalget ber dermed kommunedirektøren se på muligheten for å tillate denne type salg.

– Dette betyr at utesteder ender opp med å få selge ølet sitt, og slippe å se at det bokstavelig talt går i vasken, sier Sivertsen til RA.

LES OGSÅ: Nå kan du få Lervig-øl levert hjem på døren (+)

Han regner med positivt var fra kommunedirektøren.

– Det er også kjekt å se at så mange politiske partier vil det beste for de næringsdrivende i byen. Flott å se så mange partier stå samlet, legger han til.

– Vår situasjon er som de fleste andre i restaurant- og utebransjen. Alle taper penger nå. Noe får vi dekket gjennom krisepakker, som faste utgifter på husleie, strøm og leasing. Me så sitter vi et varelager som vi kun får igjen momsen på om vi må kaste det, forklarer Brekke.

Varelager verdt 250.000-300.000

Varelageret til Bøker & Børst har en innkjøpsverdi på mellom 250.000 og 300.000 kroner.

Mens andre bryggeriet har fått tillatelse til å få kjørt produkter hjem til folk, mener Brekke en henteløsning hos Bøker & Børst er det beste for dem.

– Jeg ser ikke for meg hjemlevering for oss. Folk kan forhåndsbestille på app, og så kan vi levere ut hos Bøker & Børst til faste tider hver dag, sier Brekke.

Han vil ikke bare selge øl og alkohol.

– Vi har også mat og alkoholfri drikke som vi tenker å tilby, sier han.

LES OGSÅ: Flere uker med rekordhøy ledighet i Rogaland

Mer fra Dagsavisen