Nyheter

Endelig tilbake på Gamlingen: – Vi har savnet det veldig, veldig, veldig mye

Etter over tre måneder er dørene delvis åpnet for publikum igjen.

– Har du husket Antibac?

Elizabeth Owen (6) ser spørrende på mannen foran seg i Gamlingen-køen. Mannen nikker, og seksåringen virker fornøyd med svaret.

Ting er ikke helt tilbake til normalen på Gamlingen. Ønsker du å benytte deg av bassenget må du nemlig reservere tid på forhånd, og det er kun 18 mennesker som kan oppholde seg i 25-metersbassenget samtidig. Både badstuen, trimrommet og kafeen er stengt, og ved inngangen er det plassert ut Antibac. Men de aller fleste er nok glade for at de i det hele tatt får bruke bassenget igjen, etter at det har vært stengt i over tre måneder.

Gamlingen

To som hadde reservert tid og tatt turen til utendørsbassenget lørdag var Elizabeth (6) og pappa Matthew Owen. De er stamgjester på Gamlingen og kommer så ofte de kan, men de siste månedene har det ikke vært mulig å benytte seg av utendørsbassenget.

– Det er kjempegøy at de har åpnet! Vi badet her i går også faktisk, sier Elizabeth begeistret, mens hun viser fram badedrakten og svømmebrillene sine.

– Hva liker du å gjøre når du er her, da? 

– Jeg liker å svømme og ha det masse gøy. Jeg har til og med medalje fra svømming, sier hun, og forklarer at hun er med i Sandnes svømmeklubb.

LES OGSÅ: Den nye skateparken i Sandnes har åpnet – se bildeserie (+) 

Ingen steder er bedre

Vel ute i bassenget, med svømmebriller, hette og badetøy på, leker Matthew og Elizabeth både over og under vann. De svømmer om kapp til andre siden og hopper fra stupebrettene. Rundt dem er det få folk, og de har hele den ene delen av bassenget for seg selv.

– Vi kommer hit så ofte vi kan, og vi har savnet det veldig, veldig, veldig mye de siste månedene. Elizabeth elsker å komme hit, og som du kan se er hun veldig gira, sier pappa Matthew og ler.

Dette er far og datters andre besøk på Gamlingen etter at bassenget ble åpnet for et begrenset antall besøkende 26. juni.

– Nå prøver jeg å forstå hvordan alt fungerer, inkludert bookingen. Men det virker som det fungerer bra og at de følger reglene. Det er mye plass både i garderobene og i bassenget. Det er fantastisk å komme tilbake, det eneste jeg savner nå er badstuen, sier Matthew og smiler.

Både Elizabeth og Matthew har badet utendørs mens Gamlingen var stengt, men de er glade for å være tilbake i det oppvarmede bassenget.

– Bassenget er utendørs, noe som er hovedgrunnen til at vi liker det. På en varm sommerdag er det ingen steder som er bedre. Det var deilig å bade i sjøen, men det er ikke helt det samme å bade i våtdrakt. Vi kommer nok til å være her ganske mye framover, sier Matthew til RA.

LES OGSÅ: – Vi må ta torget tilbake (+)

Fra 900 til 200

På Gamlingen er det nå mulig å reservere tidsbolker på 1,5 time. Tidsbolken inkluderer den tiden du bruker på å betale, i garderoben og til å bade, opplyser de på sine nettsider. Gamlingen oppfordrer alle til å komme i tide, og ser helst at folk møter opp ti minutter før tidsbolken starter for registrering og betaling.

Skiftleder Magnus Vetti sier til RA at de første dagene etter åpning har vært litt annerledes enn en typisk sommer.

Gamlingen

– Det er jo ikke mye folk sammenlignet med i fjor, for eksempel. Men de timene vi har lagt ut ble ganske fort fullbooka, sier han, og legger til at det kun er plass til 18 i det store bassenget og åtte i det lille samtidig.

Ifølge Vetti møter de fleste opp til avtalt time, men det er alltids noen som ikke kommer. I løpet av en dag anslår han at 200 stykker er innom.

– Hvordan var sommeren i fjor? 

– Da hadde vi en maksgrense på 200 inne samtidig, så det er ganske stor forskjell. I fjor kunne vi fort komme opp imellom 800 og 900 besøkende i løpet av én dag, sier han.

Når en besøker Gamlingen er det et par ting å huske på. Som vanlig må alle bruke badehette og barn under ti år må alltid ha en voksen med seg i vannet. Nå bør i tillegg de besøkende holde én meters avstand, og i garderoben kan det maks være 12 personer samlet samtidig. I dusjen er det maks syv om gangen.

– Mellom hver gruppe tørker vi over med sprit i garderoben. I tillegg til det vasker vi garderobene to ganger om dagen. Midt på dagen holder vi stengt én time for å vaske, og så vasker vi på nytt på slutten av dagen, sier Vetti.

– Hvordan synes du det var å åpne igjen? 

– Det er kjekt å komme tilbake til en litt mer normal hverdag. Det er samme jobben, men litt færre folk å holde styr på. Vi har også mange faste som kommer hit, spesielt om morgenen, og jeg har hørt at veldig mange er glade for at vi har åpnet igjen, sier han til RA.

Mer fra Dagsavisen