Nyheter

Coop vil bygge i Storgata, flere partier sier fortsatt nei

Flertallspartiene er splittet, og det er stor usikkerhet om Coops byggeplaner i Storgata på Våland blir godkjent.

Utvalg for by- og samfunnsutvikling (UBS) behandler Coops forslag til nybygg i Storgata 30 på Våland i torsdagens møte.

Dagligvarekjeden ønsker å bygge moderne lokaler til erstatning for dagens Prix-butikk, rive trehus og bygge ni nye boliger og 800 kvadratmeter butikklokaler.

– Ap, MDG og Rødt ser ut til å gå for å si nei. Jeg stemte for prosjektet også i den forrige politiske runden, og FNB vil si ja nå. Bearbeidelse har gjort prosjektet betydelig bedre siden sist, også, sier UBS-leder Frode Myrhol (FNB) til RA.

Vil minske omfanget

Nestleder Anders Fjelland Bentsen (Ap), bekrefter at Ap og MDG, og trolig også Rødt, vil gå for å avvise planene.

– Ja, vi i flertallspartiene er uenige. Ap ønsket også i forrige politiske runde å minske omfanget, sier Bentsen.

Han viser til at utbyggingen er i Trehusbyen, og peker på at byantikvaren vil si nei til riving, ber om bevaring og bemerker at nybyggene har for høy gesims og for slak takvinkel til å kunne passe inn i et historisk nabolag.

– Det er ingen grunner til at prosjektet ikke kan innarbeides i den trehusbebyggelsen som eksisterer, sier Bentsen.

Tett

Høyre (3), Venstre (1) og Frp (1) kan bli utslagsgivende. FNB har 2, Ap 2, Rødt 1 og MDG 1 stemme. Hvis flertallet i UBS sier ja, går saken til kommunestyret.

Kommunedirektøren ønsker å si ja til å rive Storgata 30 og Rosenkrantz’ gate 17.

– Det er positivt at en viktig nærbutikk på Våland opprettholdes og styrkes. (...) For å kunne forsvare riving av verneverdige bygg innenfor Trehusbyen, kreves en svært god tilpasning og høy kvalitet på den nye bebyggelsen. Med de endringene som er gjort etter førstegangsbehandling, mener kommunedirektøren nå at planforslaget har tilstrekkelige kvaliteter til å kunne vedtas, skriver kommunedirektør Per-Kristian Vareide i saksutredningen.

Mer fra Dagsavisen