Nyheter

Beboer i botiltak smittet av korona

En beboer i et av kommunens botiltak har fått påvist korona-smitte. Beboeren er satt i isolasjon og smittesporing er i gang. Det er ikke et botiltak for eldre.

Det melder Stavanger kommune på sine nettsider.

Alle beboere og ansatte blir testet. Nærkontakter blant ansatte og beboere er avklart og satt i karantene.

– Vi følger de rutinene vi har for smittetilfeller i virksomhetene våre. Vi bruker en ambulerende teststasjon for å få testet alle raskt, sier direktør helse og velferd Eli Karin Fosse til kommunen.

Beboeren, en kvinne i 30-årene, fikk påvist smitte tirsdag 29. september. Hun har lette symptomer. Vedkommende har hatt aktiviteter utenfor botiltaket, og smittesporingen er i gang. Alle beboere og pårørende er informert.

Må fortsette med smitteverntiltak

– Smittesporingen vil forhåpentligvis gi svar på hvor smitten kommer fra. Virksomhetene våre har gode smittevernrutiner. Dette viser med all tydelighet at smitteverntiltakene må fortsette med uforminsket styrke. Vi må fortsatt være flinke til å holde avstand, holde oss hjemme når vi har selv lette symptomer, og teste oss ved mistanke om korona, sier Fosse.

73 smittetilfeller i september

I september ble det registrert 73 nye smittetilfeller i Stavanger. Fem ble registrert tirsdag denne uken, deriblant beboeren i botiltaket. Totalt antall registrert smittede i Stavanger siden starten av pandemien er 223.

Sist uke ble totalt 3184 personer testet i Stavanger. Det tilsvarer 1.8 prosent av legevaktdistriktets nedslagsfelt som er Stavanger, Randaberg og Sola. Mandag og tirsdag denne uka ble 1026 personer testet i Stavanger.

Mer fra Dagsavisen