Nyheter

Satt ny Black Friday-rekord

Både Kvadrat og Herbarium gjorde det bra under Black Week forrige uke.

– Black Week var en suksess for vår del. Vi hadde masse besøk og god stemning, sier senterleder for Kvadrat, Renate Hjørnevik, til RA.

– Mange fikk sikret seg sine første julegaver for året, mens andre bare var ute og koste seg med shopping og god mat. Alt i alt kan vi konkludere med at årets julehandel er i full gang, legger hun til.

Kvadrat slo omsetningsrekorden fra i fjor med 1,16 prosent.

– Akkumulert ligger vi foran 2020 med 11,8 prosent, og 16,8 prosent foran 2019. Vi har også en besøksvekst på nesten 5 prosent, så dette ligger an til å bli et nytt rekord år for Kvadrat, sier Hjørnevik.

Hun påpeker at det er kjekt å se at det er positiv vekst i samtlige bransjer etter et krevende år for mange.

– Butikkene våre fortjener virkelig å lykkes nå, de har jobbet knallhardt, sier senterlederen.

– Var det noen ting eller butikker som var mer populære enn andre i Black Week?

– Flertallet av våre butikker gjorde det veldig bra under Black Week, så det er derfor ikke mulig å peke på en eller et fåtall butikker. Det var jevnt over veldig bra, sier Hjørnevik.

Herbarium: – Mange kickstartet julehandelen

– Vi hadde en kjempegod Black Week uke i fjor, men klarte allikevel å toppe denne i år, sier senterleder på Herbarium, Sigve Mydland, til RA.

Sigve Mydland, senterleder ved Herbarium

Kjøpesenteret økte antall besøkende med 8 prosent, og omsetningen med 5 prosent i forhold til i fjor.

– Hittil i år kan vi nå vise til hele 15 prosent økning i omsetningen, noe vi er svært fornøyd med, da vi også hadde et veldig godt 2020 hos oss på Herbarium, til tross for pandemien, sier senterlederen.

Mydland påpeker at de kan se at hysteriet rundt kun Black Friday nok ikke kommer tilbake, og at Black Week nok blir den nye normalen framover.

– Som senter synes vi dette er veldig bra, da vi får fordelt handelen over flere dager, noe som gjør at vi får bedre tid til hver enkel kunde.

Gullkilden og Tilbords var nok vinnerne hos Herbarium i år, forteller senterlederen.

– Begge kunne vise til kanongode økninger på nesten 25 prosent i forhold til fjoråret.

– Black Week er med på å kickstarte julehandelen, og vi tror at årets julehandel blir veldig bra. Vi gleder oss til de kommende ukene, avslutter Mydland.

Mer fra Dagsavisen