Nyheter

Savnet person i Byfjorden er funnet

Nødetatene startet søk etter en mann i 20-årene i Byfjorden utenfor Stavanger tirsdag. Samme ettermiddag ble vedkommende funnet.

– Vi har satt i gang søk etter å ha fått melding om at en person i en båt ikke er gjort rede for. Situasjonen er uavklart, sier redningsleder Steinar Vatne ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS) til Stavanger Aftenblad.

Ifølge avisen knyttes leteaksjonen til en savnetmelding politiet mottok tirsdag. Politiet opplyser at de har grunn til å tro at personen er i en gummijolle med en liten påhengsmotor.

– Jolla er mørkeblå. Dersom noen har sett en båt som passer til denne beskrivelsen, ber vi dem ta kontakt, sier operasjonsleder Victor Fenne-Jensen i Sørvest politidistrikt.

– Vi jobber ut fra flere teorier. En av disse er at savnede befinner seg på sjøen i den nevnte gummijolla, sier Vatne.

Operasjonslederen sier at det blir søkt både med båter og helikopter.

Funnet i god behold

Samme ettermiddag, klokken 16.30 skriver Hovedredningssentralen at mannen er funnet i god behold.

«Det har i dag blitt søkt etter savnet person i området rundt Byøyene i Stavanger. Saknede er nå funnet i god behold og søket avsluttes. HRS takker alle som har bidratt til søket», står det i twittermeldingen.

Sør-Vest politidistrikt melder på Twitter at mannen ble funnet i god fysisk behold i sin båt til sjøs, ikke langt fra Stavanger. Det er uvisst hvorfor han har vært savnet hele dagen. Mannen er overtatt av helsevesenet.

Følgende ressurser har samvirket i søket: Kystradio Sør, LRS Sør Vest, Brannbåten Vektaren, RS Sjømann, KNM Steil, NFS Strand/Forsand, Redningshelikopter Sola, Cooper Viking og Stril Herkules.


Mer fra Dagsavisen