Nyheter

Branndramaet: Politiet har gjort første pågripelse

En mann i 30-årene er pågrepet og siktet for ett av branntilfellene over den siste måneden. - Det er fortsatt ukjente gjerningspersoner i de øvrige sakene

Stavanger — Mannen ble pågrepet fredag og siktet for skadeverk i forbindelse med en av brannene i Randaberg. Politiet opplyser at mannen er avhørt, men at de ikke ønsker å gå i detalj på forklaringen som ble gitt. Av hensyn til etterforskningen, er politiet foreløpig tilbakeholdne med informasjon i saken.

– Det er fortsatt ukjente gjerningspersoner i de øvrige sakene, han er ikke mistenkt for noen av de andre forholdene, sier påtaleansvarlig i saken i Sør-Vest politidistrikt, politiadvokat Marita Hagen til RA.

Pågripelsen kommer etter politiets etterforskning inn i en rekke branntilfeller over den siste måneden. Mannen er siktet for brannen i innbytterboksen ved fotballbanen ved Randaberghallen den 26. juni. Hagen understreker at mannen kun er siktet for dette tilfellet, og at politiet ikke vurderer nye pågripelser i denne saken.

Tidligere tilfeller:

  • Speiderhytte ved Hålandsvatnet
  • Funn av hjemmelaget bensinbombe i Viste Hageby. Slukket før den kunne gjort stor skade i skog. Var fylt med halvannen liter bensin
  • Arbeidsbrakke ved kommunehuset
  • Innbytterbenk i tre ved fotballbane ved Randaberghallen.
  • Nedbrent gapahuk på Harastadmyrå
  • Solheim bedehus i Kvernevik
  • Bossdunk utenfor en bolig i Kvernevik ring

– Veldig beroligende

Randaberg-ordfører Jarle Bø er glad for å se utvikling i saken.

– Det er veldig beroligende. Nå håper jeg at vi kan gå inn i resten av sommeren uten nye branner, sier han.

Han ønsker ikke å spekulere i verken sammenhengen mellom brannene eller andre gjerningspersoner.

– Jeg forholder meg til det som kommer fram, at politiet nå har siktet en person. I det håper jeg at politiet fortsetter jobben, sånn at man får en oppklaring på alle brannene i Randaberg. Da kan vi senke skuldrene og si at dette er over, sier Bø.

Er løslatt

Advokat Anne Kroken er mannens forsvarer, hun opplyser til RA at mannen nå er løslatt.

– Politiet hadde noen opplysninger som de ønsket å undersøke som de mente ga grunn til mistanke. Han ga klar beskjed om at han ikke hadde noe med saken å gjøre, noe han holder fast på. Politiets spørsmål er besvart, mer er det ikke å si om det, sier hun.

Hun forklarer videre at mannen har forståelse for politiets oppgaver, men at vedkommende stiller seg kritisk til mistanken. Det var videoovervåkingen fra et nærliggende område som gjorde siktelsen mulig.

– Fra en bensinstasjon der han fylte bensin, enkelt og greit. Etter mitt syn blir det en henleggelse i denne saken, på bakgrunn av det vi har fått beskjed om, sier Kroken.

– Videoovervåkingen var fra et annet sted, men som vi så i sammenheng med handlingen, sier politiadvokat Hagen.

Anne Kroken understreker at mannen var siktet for ett av tilfellene, og at han ikke er mistenkt eller ble avhørt for noen av de andre brannene. Det bekreftes også av politiadvokat Hagen.

– Det er lite som tyder på at mannen har tilknytning til de andre brannene, sier hun.

Politiet opplyser at brannene og eventuell sammenheng mellom tilfellene fortsatt etterforskes. Politiet gjentar at det er lav terskel for tipsing i forbindelse med etterforskningen, og oppfordrer publikum til årvåkenhet.



Mer fra Dagsavisen