Nyheter

– Spesielt, men folk er festglade

Ordfører Kari Nessa Nordtun strålte på lasteplanet til Pirchen da den rullet gjennom vakre omgivelser i Gamle Stavanger på nasjonaldagen.

17. mai-feiringen ble heller ikke i år som den pleier, men noen titall personer hadde funnet veien til Rådhustrappene for å se speidernes tradisjonsrike flaggheising og høre taler.

IMI Brass spilte opp, «Ja vi elsker» ble sunget, og det var mange smil å se. Det tidligere varslede regnet glitret også med sitt fravær.

– Viktig påminnelse

Stavanger-ordføreren hadde i forkant vært på Eiganes gravlund og hedret de falne i Den andre verdenskrig.

– Det ble en verdig seremoni over de falne soldatene. Dessuten, og selv om krigen ikke kan sammenlignes med koronaepidemien, er tiden vi lever i nå også en viktig påminnelse om hvor viktig frihet er, sier Nessa Nordtun til RA.

Iført rogalandsbunad klatret hun opp på Pirchen, den gamle brannbilen som har vært et trofast innslag i 17. mai-toget i en årrekke, for å sitte på lasteplanen gjennom Gamle Stavanger sammen med lederen i 17. mai-komiteen, Ann Sesilie Tekfeldt. «Glem ikke beltet» humret en uniformskledt Stein Bjelland, som er en dreven innsatsleder i Stavanger-politiet.

– Flotte rammer

– Det er spesielle omstendigheter, men det er flotte rammer, folk er festglade og fint kledde. Veldig kjekt, sier Nessa Nordtun, som har sin andre 17- mai-feiring som ordfører, begge i koronatiden.

I rådhustrappene heiste William Thurston og Sverre Gilebo fra 2. Stavanger speidergruppe flagget i tråd med tradisjonen klokken 08.00.

d

Tekfeldt og Liv Haaland Wølstad fra Tasta Speiderkorps holdt tale, og minnet de frammøtte til flaggheisingen om at det var en Stavanger-mann, Gabriel S. Kielland, som var den sentrale i utformingen av det norske flagget.

Pirchen kjørte for andre år på rad på brosteinen gjennom Gamle Stavanger, fulgt av toner fra Storhaug skolekorps.

d


d


d

Mer fra Dagsavisen