Nyheter

Fire elever i samme klasse smittet

Fire elever i samme tiendeklasse ved Tastarustå skole har nå fått påvist smitte av covid-19. Totalt 47 nærkontakter er satt i karantene.

Det skriver Stavanger kommune i en pressemelding fredag kveld.

Klassen på 29 elever er satt i karantene, det samme er 22 nærkontakter utenom klassen. Dette er blant annet en blanding av elever i andre klasser på trinnet og noen nærkontakter fra fritidsaktiviteter. Smittevernkontoret har ikke anbefalt å sette hele trinnet i karantene, men de som ikke er i karantene får hjemmeskole i neste uke.

– Etter drøfting med skolesjefen har vi valgt å gjennomføre digital hjemmeskole for alle de fire klassene på trinnet, totalt 118 elever. Dette gjør vi for å begrense kontakten mellom elevene, sier rektor Heidi T. Høiland Arnesen til kommunen.

LES OGSÅ: Tredje tiendeklassing bekreftet smittet

Videre i pressemeldingen opplyses det om at den tredje eleven ble bekreftet smittet ved Tastarustå skole fredag 13. november. Senere på kvelden ble det bekreftet at også en fjerde elev er smittet med covid-19.

– Det er særlig viktig at den enkelte begrenser antall nærkontakter i denne perioden, også på fritiden. Vi har sett at kontakt på fritiden har sammenheng med at et økt antall elever nå er i karantene, sier Høiland Arnesen.

LES OGSÅ: Erna Solberg: Folk bør legge plan B for jula