Nyheter

Dyrebeskyttelsen kan få pantepenger

På Madla Amfi kan du nå donere pantepengene dine til Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Jæren. Håpet er at flere butikker skal åpne for det samme.

Fredag kunne endelig Ulrike Töpfer i Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Jæren (Dnnj) teste ut knappen hun har jobbet med å få på plass. På Rema 1000, Amfi Madla, har panteautomaten fått en ny donasjonsknapp. Hvis du trykker på denne, går pantepengene dine til Dnnj.

Pengene er sårt trengt.

– Dette kom i grevens tid, da veterinærutgiftene i år allerede har oversteget 1 million kroner, sier Töpfer til RA.

Hun understreker at de er avhengig av hver eneste krone de kan få.

– Vi får ingen offentlig støtte. Vi er avhengige av medlemsbidrag, grasrotandel, og donasjoner. Derfor er panteautomaten nydelig. Da trenger man ikke gjøre særlig mye for å hjelpe, du trykker bare på en knapp og på den måten støtter du oss med et par kroner, sier Töpfer.

Hun påpeker at Dyrebeskyttelsen har hatt et utrolig krevende år, og at det er rekordmange hjemløse dyr i Rogaland i år, derfor håper hun at mange vil donere pantepengene sine til Dyrebeskyttelsen.

– Mange bruker donasjonsknappen til Røde Kors allerede, jeg skjønne det er spennende for mange på grunn av pantelotteriet. Likevel håper jeg folk vil trykke på vår knapp, fordi pengene går uavkortet til dyrene i Rogaland. Vi driver med aktivt dyrevern, blant annet med kolonier i både Stavanger og Sandnes kommune. Hadde vi ikke tatt tak her, hadde dyrene formert seg enda mer og problemet hadde bare vokst seg større med syke, hjemløse dyr.

LES OGSÅ: Rogaland topper statistikken over hjemløse dyr

Gått glipp av mye penger

Töpfer forklarer at Dnnj har hatt et vanskelig år grunnet koronasituasjonen.

– Året vårt har, som alle andres, vært preget av korona. Vi har måtte avlyse diverse dugnader. Ikke minst har jo for eksempel Landstreffet i Kongeparken blitt avlyst. Da går vi glipp av mye penger, sier hun.

– Men heldigvis har folk forståelse for at vi har mistet en del penger ved avlyste dugnader, og derfor har vi fått inn noen donasjoner, legger Töpfer til.

Det største problemet er at samtidig som Dyrebeskyttelsen har gått glipp av mye penger, har det vært en gigantøkning i hjemløse dyr, ifølge Töpfer.

– Det gjelder spesielt kattunger. I fjor hjalp vi 302 hjemløse dyr. I år er allerede tallet 350, og vi har fortsatt tre måneder igjen av året, påpeker hun.

LES OGSÅ: Dumping-frykt: – Tror korona-perioden kan gå ut over dyrene

Håper flere blir med

Töpfer forklarer at ideen om å ordne en donasjonsknapp på panteautomaten kom fra en av Dyrebeskyttelsens lokalavdelinger på Østlandet.

– Vi fikk tips om at de hadde prøvd seg på det, og da gjorde vi det samme. Vi sendte masse mailer til alle mulige butikker. Butikksjefen for Rema 1000 Madlakrossen svarte, og vi fikk ordnet donasjonsknappen på fredag.

Dnnj håper flere butikker vil ha donasjonsknappen deres på panteautomatene sine.

Mer fra Dagsavisen