Nyheter

Frilageret er forberedt på mer kanoutleie framover

160 kanoer er plassert på 12 forskjellige plasser på Nord-Jæren. Stor pågang i fjor gjør at antall kanoer ved Stokkavatnet er doblet.

– Vi tror mange vil benytte seg av kanoleie, for det er på en måte litt eksklusivt å padle. Nå når folk ikke skal reise så langt på ferie kan jo kano være et flott alternativ. Det er en fin måte å komme seg ut i naturen på, men på en litt annerledes måte, sier Ivar Anton Nøttestad, speiderleder og daglig leder for Frilager.

Frilager tilbyr utleie av turutstyr, og leier ut alt fra telt til soveposer og stormkjøkken. I går startet kanosesongen, og 160 kanoer er nå fordelt på 12 ulike hentestasjoner på Nord-Jæren. Stasjonene er fra Gjesdal i sør til Stavanger i nord, og er i nærheten av vann man kan padle i.

– Hvorfor har dere kjørt ut 160 kanoer i stedet for å la folk hente dem hos dere?

– Det er fordi vi ønsker å gi folk tilbudet der det er attraktivt å benytte seg av det. I stedet for at de henter på lageret vårt gjør vi det enkelt for dem. På denne måten trenger du ikke bil med hengerfeste, du kan bare sykle ned til hentestasjonen og ta deg en padletur, sier Nøttestad til RA.

LES OGSÅ: Mot løsning ved Sørmarka for Rogaland Rideklubb

Etterspørselen vokst

Det er et par år siden Frilager startet med utplassering av kanoer, og Nøttestad sier etterspørselen bare har vokst siden da. I år har de dessuten utvidet, og blant annet har Gjesdal kommune fått tre nye hentelokasjoner.

Når du bestiller kano eller annet utstyr fra Frilager må du huske å bestille senest to dager i forveien, minner Nøttestad om. Det vil si at hvis du bestiller en kano på onsdag, så kan du hente den på fredag. Du vil da få tilsendt en kode slik at du kan løsne kanoen fra vaieren, og du får også tilgang til bod med flyteplagg og årer.

LES OGSÅ: Setter av 30 millioner kroner for å gi barn og unge en fin sommerferie i Stavanger

Doblet antallet

Da RA snakket med Nøttestad på torsdag sa han at 30 kanoer allerede er booket.

– Kan dere risikere å gå tom for kanoer? 

– På noen lokasjoner kan det kanskje bli det, men vi har oppjustert fra fjoråret, sier Nøttestad, og røper at det er spesielt ett sted som er veldig populært:

– Stokkavatnet. Der har vi «boosta» opp og nesten doblet antall kanoer fra i fjor. I 2019 hadde vi 14 kanoer rundt Stokkavatnet, mens vi i år har 25 fordelt på to ulike plasser rundt vannet, sier Nøttestad og legger til at også Brekko i Gjesdal er en populær destinasjon.

Nøttestad sier det er sunn fornuft som gjelder når du skal padle kano, og at det kan være lurt å sjekke vær og vind før du legger ut på tur. Hvis du vil padle, men ikke vet hvor du kan slå opp teltet på veien anbefaler han å sjekke www.ut.no.

Da RA snakket med Nøttestad før påsken fortalte han at Frilageret var tomt for både soveposer, hengekøyer og telt. På grunn av den store pågangen de så da, og fordi de tror det kommer til å bli populært med friluftsliv i sommer, har de nå bestilt inn mer av det som ble utsolgt i forbindelse med påske.

– Det er nok mange som planlegger tur i sommer, og da skal vi tilrettelegge for det, sier Ivar Anton Nøttestad til RA.

Mer fra Dagsavisen