Nyheter

Flere uker med rekordhøy ledighet i Rogaland

36 128 personer er for øyeblikket registrert som arbeidssøkere hos NAV i Rogaland.

Det melder NAV Rogaland i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

24 266 av de 36 128 som er registrert som arbeidssøkere, er helt uten jobb pr. 21. april. Det utgjør 9,6 prosent av arbeidsstyrken i fylket. Det er en oppgang på 0,1 prosent sammenlignet med forrige publisering av ledighetstall den 7. april.

– Arbeidsledigheten i Rogaland de siste ukene har vært på et rekordhøyt nivå, sier Merethe P. Haftorsen, direktør i NAV Rogaland, i pressemeldingen.

11 018 personer er registrert som delvis ledige i fylket nå. Det er 265 færre enn ved forrige oppdatering, mens 843 personer er på arbeidsrettede tiltak, viser ferske tall fra NAV.

Forventer bedring

– Myndighetene letter nå gradvis på tiltakene, og da håper og tror vi at ledigheten innenfor enkelte bransjer vil krype nedover igjen, som for eksempel innenfor butikk og salgsarbeid, sier Haftorsen.

– Fremdeles er det er en stor overvekt av permitterte arbeidssøkere. Vårt inntrykk er at arbeidsgivere planlegger å tilbakekalle sine ansatte når situasjonen tillater dette. Pr. i dag har vi ikke sterke signaler på at enkelte næringer nå vurderer å si opp sine ansatte, sier hun.

Fakta om arbeidsledigheten i Rogaland

  • Haugesund har den høyeste arbeidsledigheten i Rogaland med 11 prosent av arbeidsstyrken.

  • Stavanger og Sandnes har en andel på helt ledige på henholdsvis 10,5 prosent og 10,4 prosent.

  • Sola er den eneste kommunene foruten om de største byene, som har en ledighet på over 10 prosent.

Mer fra Dagsavisen