Nyheter

Nytorget-bråket: Det blir park

Parkeringsplassene og biltrafikken fjernes. Park kommer.

Formannskapet behandlet torsdag ettermiddag, i et videomøte, forslag til Nytorget-endringer. Flertallspartiene har satt av 30 millioner kroner til flere tiltak, som park på Nytorgets østre del, samt fjerning av parkeringsplasser.

Alle utenom Frp stemte for endringene på Nytorget.

– Stopp galskapen! Nå blør næringslivet, og i disse koronatider skal man altså gå hen og fjerne parkeringsplasser og anlegge park, i et hastevedtak? Det vil være veldig forhastet, sa Frps gruppeleder Leif Arne Moi Nilsen til RA tidligere denne uken.

LES OGSÅ: Ap mot Frp i Nytorget-bråk om park eller parkeringsplasser (RA +)

Moi Nilsen sto på det samme i videmøtet.

– Jeg har sett hva som har skjedd med Stavanger torg og Hillevåg torg. Mange torg og nye plasser som overhodet er i bruk. Tror ikke det blir aktivitet her heller, mener Moi Nilsen.

– Jeg håper ikke at parkeringspassene stenges i mai, slik dere nå foreslår, la han til.

Dag Mossige (Ap) svarte:

– At det er torg som ikke fungerer i Stavanger, kan jeg være enig i, men det virker som Frp bare vil ha parkeringsplasser. Nytorget blir ikke bedre av det.

Frode Myrhol (FNB) tok opp hva som må til for å få aktivitet på Nytorget.

– Mange torg fungerer ikke slik tanken var. Det er viktig at det er aktivitet på selve området, eller i umiddelbar nærhet. Ved Nytorget er det mange serveringssteder. Mange av dem har få sitteplasser. Om en vil nye maten ute, så er det kort vei til Nytorget. Om vi bare setter opp noen busker og benker, så vil ikke dette fungerer. Man må legge mer til rette. Det må være servering rundt Nytorget, eller så må det legges til rette for aktiviet, som sportslig aktivitet eller lek for barn, sier Myrhol.

Nyeste fra Dagsavisen.no: