Nyheter

Hadde vært på en golfbane og kjørte hjemover med 2,3 i promille

Rygget på taxi og gikk amok da politiet kom

Kjøreturen fant sted omkring klokken 21.30 en dag i begynnelsen av september i fjor.

Da hadde den 64 år gamle mannen vært på et golfarrangement i distriktet og i forlengelsen av dette ble det spist og drukket i golfklubbens lokaler.

Ifølge 64-åringen antok han at han hadde drukket noe over to flasker vin før han bestemte seg for å dra hjem. Han hadde parkert bilen utenfor lokalene og satte seg i denne og kjørte mot Stavanger.

Da han kom til Eiganes kjørte en drosje bak ham. Da stanset 64-åringen opp og rygget bakover slik at hans bil skrapte langs førersiden på drosjen.

Etter dette kjørte 64-åringen videre, men kolliderte i en midtrabatt i et fotgjengerfelt før han til slutt stoppet i en rundkjøring.

Passasjeren i drosjen ringte deretter til politiet og tok nøklene ut av 64-åringens bil.

LES OGSÅ: Fikk ikke start på bilen – dyttet kona (65) i fengsel

Sparket, ropte og skrek

Politiet kom til stedet og 64-åringen ble bedt om å vente på fortauet i forbindelse med at det ble foretatt undersøkelser.

Da han flere ganger blandet seg inn i politiets arbeid ble han plassert i politiets cellebil.

Det førte til at 64-åringen sparket i dørene inne i bilen, ropte og skrek.

Dermed ble det besluttet av politiet at de skulle sette på ham håndjern. Da døren til cellebilen ble åpnet satte 64-åringen seg kraftig til motverge, blant annet tok han tak den ene politibetjentens hender og begynte å slå og sparke rundt seg.

LES OGSÅ: Lurte 33 personer på Finn.no

Ble truffet

Det medførte at politibetjenten ble truffet i overleppen av et slag eller spark. Han ble deretter dratt ut av bilen, påsatt håndjern og kjørt til legevakten for blodprøvetaking.

Denne viste en promille på 2,3. Deretter gikk turen til arresten der 64-åringen måtte være til neste dag.

Da saken nylig gikk i Stavanger tingrett kom retten til at han skulle dømmes for promillekjøring og vold mot offentlig tjenestemann.

Straffen ble 45 dager i fengsel og 42.000 kroner i bot. Han mistet også førerretten i tre år og må også betale 7000 kroner i saksomkostninger.

LES OGSÅ: Mor fikk problemer med bilen. Da lot hun sønnen kjøre den