Nyheter

Duket for Museumsnatt fredag kveld

Fredag arrangeres Museumsnatt for sjuende gang. Arkeologisk museum og Stavanger museum åpner dørene på kveldstid, og tilbyr de besøkende spennende aktiviteter både inne og ute.

Bilde 1 av 4

– Vi ser at Museumsnatt blir stadig mer populær, og i fjor hadde vi besøksrekord med over 4000 besøkende på Arkeologisk museum og Stavanger museum, sier kommunikasjonssjef ved Museum Stavanger, Lene Berge Førland, til RA.

Fredag er hun spent på hvor mange som kommer, ettersom hun mener at kjennskapen til arrangementet har økt.

– Vi tilbyr så mange aktiviteter at man sjeldent rekker å delta på alt. Jeg tror mange sitter igjen med en følelse av at det er mer å oppleve, og derfor tror jeg de kommer igjen og igjen, sier hun.

Kommunikasjonsrådgiver ved Arkeologisk museum, Ragnhild Nordahl Næss, håper at de som kommer blir fornøyde med kveldens opplegg.

– Vi har ingen konkrete mål om antall besøkende, men vi håper det blir mye folk og god stemning, sier hun til RA.

– Det viktigste for oss er at publikum får en god opplevelse, sier Berge Førland.

LES OGSÅ: – Det er ingen tvil om at vi overdriver julegavegivningen

For kommunikasjonsrådgiver ved Arkeologisk museum, Ragnhild Nordahl Næss, og kommunikasjonssjef ved Museum Stavanger, Lene Berge Førland, er det viktigste at de besøkende får en god opplevelse på Museumsnatt.

Gratis inngang

Begge lover et kjempegodt program for kvelden.

– Man kan blant annet se på skjeletter av mennesker og dyr, oppleve vikingkamp, og delta på skummel eventyrstund på Arkeologisk museum, sier Nordahl Næss.

På Stavanger museum kan man også bli fortalt skumle historier. Der kan man også smake på insekter hvis man tør, og lage uglemasker.

– Kvelden er for alle, men vi vil tro at aktivitetene passer best for dem over fem år. Og Museumsnatt er som vanlig helt gratis, sier Nordahl Næss.

– Kun eventyrstundene vil kreve at man mestrer norsk, ettersom vi ønsker å nå alle målgruppene. Tidligere har vi opplevd at Museumsnatt er den kvelden det er flest folk fra ulike nasjoner, og det synes vi er veldig kjekt, sier Berge Førland.

LES OGSÅ: Ikke bekymret over nedgang i besøkstall på kinoen  

– Byr på oss selv

Museum Stavanger og Arkeologisk museum samarbeider om arrangementet, og verken Nordahl Næss eller Berge Førland tror det ville blitt en like stor suksess dersom de arrangerte det hver for seg.

– Vi ønsker at folk skal komme på museum, og at de skal se hvor kjekt det er, slik at de vil komme tilbake en annen dag, sier Nordahl Næss.

Grunnen til at museene år etter år drar i gang dette store arrangementet, hvor over 80 personer er i sving, er fordi de blant annet ønsker å nå ut til grupper som vanligvis ikke går på museum.

– Vi ønsker å vise dem hva vi tilbyr, og denne kvelden tilbyr vi mer enn det vi vanligvis gjør, og virkelig byr på oss selv, sier Berge Førland.

LES OGSÅ: 30 millioner til Norsk grafisk museum

Gamle og nye innslag

Under kveldens Museumsnatt vil det være gamle og nye innslag på programmet.

– Vi tar videre de aktivitetene som har vist seg å være populære tidligere år, slik som å pynte marshmallows, men har også noe nytt på programmet, som å lage avtrykk av helleristninger, sier Nordahl Næss.

– Vi synes det er kjekt å kunne tilby nye elementer, og vise fram forskning som gjøres på museene, sier Berge Førland.

De tror at Museumsnatt har blitt så populær som den har blitt fordi barn og voksne får muligheten til å lære nye ting i en underholdende setting.

– I tillegg er det en fredagskveld, mørkt utendørs, og de minste barna får muligheten til å være litt lenger våkne enn ellers, sier Berge Førland.

– Museumsnatt blir en sosial møteplass, og mange velger å gå sammen med familie og venner, legger Nordahl Næss til.

Dørene åpner klokken 19.00 på begge museene, og holder åpent til klokken 23.00.

Mer fra Dagsavisen