Nyheter

Tvang samboeren til å se på mens han tok livet av katten hennes

Jæren tingrett finner bevist utover enhver rimelig tvil at en 37-åring ved trusler, tvang, frihetsberøvelse, vold eller andre krenkelser mishandlet sin samboer alvorlig inne i en leiligheten i Sandnes.

Ifølge dommen skal 37-åringen i løpet av fem sammenhengede dager i 2017 ha slått samboeren i ansiktet, slått henne i hodet med en trepinne, kuttet henne med barberblad og knust glass flere steder på kroppen hennes, brent henne med sigaretter, klippet av henne deler av håret, tatt kvelertak på henne med en tøysnor, stukket henne i øynene med tang og/eller fingrene og presset henne ned i sengen med et knust speil over magen.

I tillegg tok 37-årigen livet av katten til samboeren, mens han tvang henne til å se på.

«Retten finner bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte ved trusler, tvang, frihetsberøvelse, vold eller andre krenkelser mishandlet fornærmede alvorlig inne i leiligheten.», skriver retten i dommen.

LES OGSÅ: – Tvang samboeren til å se på mens han tok livet av katten hennes

Barrikaderte seg

37-åringen ble pågrepet av politiet etter at FACT-teamet (fleksibelt team som gir aktiv oppsøkende behandling i lokalmiljøet, og temaet består av ansatte fra både kommunen, NAV og spesialisthelsetjenesten.) i Sandnes hadde besøkt bopelen hans.

Da FACT-teamet kom til adressen, hadde 37-åringen «barrikadert» seg i leiligheten ved bruk av en stang på ytterdøren. Inne i leiligheten ble teamet vist rundt. Inne på soverommet satt den fornærmede kvinnen, skadet og svært medtatt.

LES OGSÅ: Teorien om drap er svekket

Pågrepet i væpnet politaksjon

På soverommet trakk 37-åringen opp en pistol som han siktet med før han kuttet og stakk i sengen med en kniv og viftet med en sabel. I etterkant har politiet bekreftet at pistolen er ekte, men ikke fungerer.

FACT-teamet kontaktet politiet, som pågrep 37-åringen i en væpnet politiaksjon.

I dommen står det at 37-åringen har slitt med psykiske problemer, samt misbruk av illegale rusmidler fra tidlig ungdomsalder. Han har i årenes løp vært innlagt ved psykiatriske avdelinger flere ganger. Retten konstaterte også at 37-åringen tidligere har blitt straffedømt for alvorlig vold mot en rekke forskjellige personer.

I Jæren tingrett ble 37-åringen dømt til tvungent psykisk helsevern, og til å betale kvinnen 25.000 kroner i oppreisning.

I dommen skriver retten at 37-åringen har svak økonomi, og at «Han vil etter all sannsynlighet være underlagt tvungent psykisk helsevern i lang tid framover, uten særlige muligheter for å skaffe seg inntektsgivende arbeid.»