Nyheter

Equinor omsetter for mer enn noe annet nordisk selskap

Equinor er Nordens suverent største selskap, målt i omsetning. Volvo kommer på andreplass, langt bak den norske oljegiganten.

Mens Equinor – inntil nylig kjent som Statoil – hadde en omsetning på 51 milliarder euro i fjor, endte den svenske bilprodusenten opp på 34 milliarder, skriver den svenske næringslivsavisen Dagens Industri.

Kinesiskeide Volvo går dermed forbi det største danske selskapet, shippingkonsernet Maersk, som inntar tredjeplassen med en omsetning på 26 milliarder euro. Rangeringen er laget av bedriftsinformasjonsselskapet CM Partner.

Danmark topper til gjengjeld listen over de mest verdifulle selskapene i regionen, skriver E24. Legemiddelfirmaet Novo Nordisk har en markedsverdi på hele 752 milliarder euro, mens Equinor er verdt 738 milliarder.

Mer fra Dagsavisen